torsdag 8 oktober 2020

Bedrövligt agerande

Hinder på vägen till huset
EFTER FLERA SAMTAL med vädjanden om hjälp och stöd åkte jag under eftermiddagen ner till Allgunnaryd, utanför Rörvik. Det jag fick se var minst sagt bedrövligt.

EN ENSAM KVINNA som bor i en fastighet förvägras att åka till sitt hus eftersom en granne blockerar tillfartsvägen. Försök har gjorts till medling och flera har också hjälpt henne att röja undan hindren,  men det hjälper inte. Hindren ställs tillbaka och blir allt mer kraftiga.

DETTA ÄR INTE en kommunal fråga men det är illa att våra invånare drabbas på detta sätt. Den eskalerande konflikten har nu blivit något som, mer eller mindre, sätter skräck i hela byn. Detta är förstås oacceptabelt. Polisanmälan har gjorts men ärendet har lagts ner. Nu har kronofogden kopplats in. Vi från kommunledningen har i brev till kronofogden uppmanat dem att snarast se till att det blir beslut om en så kallad "Särskild handräckning".  Den information som jag har fått under dagen tyder på att beslut kan komma på måndag. Jag hoppas innerligt att beslutet ska vara tydligt och göra att denna onödiga konflikt får sin slutliga lösning.