lördag 22 juni 2024

Midsommar med Nyhem och Ryforsleden

En udda brokonstruktion på Ryforsleden
DET HAR NU BLIVIT lite av en tradition att hustrun och jag firar midsommar med att besöka Nyhemsveckan, pingströrelsens stora årskonferens. Som vanligt har det varit mycket folk, positiv stämning så väl som proffsig sång och musik. Denna gång hörde vi tänkvärda och mycket bra predikningar av Jonas Andersson och Stefan Beimark.  Stefan är till vardags pastor och föreståndare i den stora pingstförsamlingen i Örnsköldsvik. En församling som har haft Ingemar Rahm från Stockaryd i denna tjänst.

NÄR VI INTE VARIT på konferensen har vi promenerat bland de stora tallarna och gick också en del av den fina Ryforsleden. Denna går bland annat genom naturreservatet Ryfors gammelskog, 35 hektar bevuxna med gran och tall som är 150-200 år. En del tallar är äldre än så. En fin vandringsled med vacker natur och intressanta kulturmarker. Det var ganska kuperat och ibland smala spångar och broar men mestadels en lätt vandring. 

MIDSOMMARLUNCHEN blev som sig bör nypotatis och sill men denna gång tillagat ute på vårt Trangiakök. Vårt boende var på Mullsjö friluftshotell och det får helt godkänt för fräscha rum, bra frukost och fin service.

SE NÅGRA FOTON PÅ FÖLJANDE LÄNK:
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/midsommar-med-nyhem-och-ryforsleden.html#more