onsdag 26 juni 2024

Fullmäktige finns nu på anslagstavla

Dagen avslutades med ett kvällsdopp i den fantastiska
solnedgången vid Ekebybadet.
UNDER ONSDAGEN kom det upp ett meddelande på kommunens officiella anslagstavla om att protokollet från senaste fullmäktigesammanträdet är klart och justerat. Det kommer nu finnas uppe på anslagstavlan i tre veckor och det är den tiden som finns för att överklaga beslut från sammanträdet.

KOMMUNALA SAMMANTRÄDEN och i synnerhet kommunfullmäktige måste noggrant hanteras vad det gäller formalia och handläggning. En del kanske tycker det är byråkratiskt och krångligt men jag tycker också det är viktigt att allt går rätt och lagligt till. I en kommun är det politiken som styr och vi i kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Det är vi som representerar folket i kommunen och som tar beslut i kommunens allra viktigaste frågor. Därför är det noga att allt vi gör är korrekt, offentligt och transparant. Alla ska kunna följa och även överklaga om man tycker att något hanterats fel.

VILL ERT FÖRETAG, skolklass eller kanske förening veta mer om hur kommunfullmäktige och kommunen fungerar är ni alltid välkomna att höra av er eller kanske komma på studiebesök!

HÄR ÄR LÄNKEN till kommunens anslagstavla och där kan du också ladda ner senaste protokollet från kommunfullmäktige: https://savsjo.se/kommun-och-politik/anslagstavla.html