söndag 30 juni 2024

Missionsinformation och härligt barnkalas

Glädje över presenter
GUDSTJÄNSTEN I vår kyrka hade besök av en missionärsfamilj som jobbar i ett arabiskt land i mellanöstern.  Deras berättelse visar på en beundransvärd insats som kräver både försiktighet och stort mod. Landet är hårt präglat av islam och det gör flertalet rädda för Guds vrede. Förlåtelse existerar inte och viljan att hämnas förs vidare i generationer. Kvinnor sliter hårt och lever i helt ojämlika relationer. Ofta blir de slagna, mobbade och bestraffade.

DET ÄR FARLIGT att försöka påverka någon med kristen tro i ett land präglat av islam. Det är samtidigt ett viktigt uppdrag att försöka ge dessa människor hopp och framtidstro. 

GLÄDJEN AV att få presenter och stå i centrum för en dag var så härlig att se när det under eftermiddagen var födelsedagsfirande för ett av barnbarnen.   Efter den allvarsmättade gudstjänsten inser jag hur priviligierat det är att vi i vårt land får leva under så goda förhållanden och att vi kan samlas som vi vill. Vi ska verkligen vara tacksamma över att få bo och leva i Sverige!

lördag 29 juni 2024

Efter regn kommer solsken

SKYFALLSLIKNANDE regn lovade väderprognoserna för fredagseftermiddagen och det var en prognos som föll väl in. Oj vad det blåste hårda vindar och sedan åskade så väl som regnade.

EFTER NÅGRA timmar med hårt regn skingrades molnen och fram på kvällen kom solen fram igen för att lysa värmande. Bland granarna i vår skog blev regnvattnet till dis och vacker dimma.

FÖR SÄKERT FLER än oss förorsakade skyfallen att vatten trängde in i källarens garage. Som väl var blev det inga skador och var inte värre än att det gick att suga upp vattnet med vår vattendammsugare. Runt om i kommunen och länet var det många vägar blockerade av nedfallna träd och på sina håll kom det också rejält med hagel.

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort men nu så är den här så ta för dig solen skiner idag"

fredag 28 juni 2024

Husvagn ok att köra men behöver kärlek

Bromsarna var helt perfekta
på besiktningen
EFTER ATT MINA FÖRÄLDRAR, Ulla och Laile, gick bort 1990 och 1992 så fick vi ta över deras då ganska nya husvagn., En Polar 520 jubileum inköpt den 21 februari 1989 på Cadas Smålands fritidscenter i Bodafors. De betalade 103.900 kronor för den och det var säkert för dem då en stor investering.

VI HAR HAFT KVAR denna husvagn ända sedan vi tog över den. Nu har vi tagit ut den från vinterförvaring och varit på Besikta i Sävsjö för få godkännande att köra den.. Besiktningen gick utmärkt och nu har vi tagit hem den för att ge husvagnen lite behövlig kärlek. Det mesta är i bra skick men det har bland annat varit lite läckage av vatten vid framfönstret som nu ska åtgärdas.

DET KÄNNS ROLIGT att kunna ha kvar husvagnen med den speciella historia den har för oss. Vi trivs dessutom med husvagnslivet och det är för oss något som hör sommaren till!

onsdag 26 juni 2024

Fullmäktige finns nu på anslagstavla

Dagen avslutades med ett kvällsdopp i den fantastiska
solnedgången vid Ekebybadet.
UNDER ONSDAGEN kom det upp ett meddelande på kommunens officiella anslagstavla om att protokollet från senaste fullmäktigesammanträdet är klart och justerat. Det kommer nu finnas uppe på anslagstavlan i tre veckor och det är den tiden som finns för att överklaga beslut från sammanträdet.

KOMMUNALA SAMMANTRÄDEN och i synnerhet kommunfullmäktige måste noggrant hanteras vad det gäller formalia och handläggning. En del kanske tycker det är byråkratiskt och krångligt men jag tycker också det är viktigt att allt går rätt och lagligt till. I en kommun är det politiken som styr och vi i kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Det är vi som representerar folket i kommunen och som tar beslut i kommunens allra viktigaste frågor. Därför är det noga att allt vi gör är korrekt, offentligt och transparant. Alla ska kunna följa och även överklaga om man tycker att något hanterats fel.

VILL ERT FÖRETAG, skolklass eller kanske förening veta mer om hur kommunfullmäktige och kommunen fungerar är ni alltid välkomna att höra av er eller kanske komma på studiebesök!

HÄR ÄR LÄNKEN till kommunens anslagstavla och där kan du också ladda ner senaste protokollet från kommunfullmäktige: https://savsjo.se/kommun-och-politik/anslagstavla.html

måndag 24 juni 2024

Kom med på invigning av laddstation och förlängda spår


NU ÄR PLANERINGEN klar för Stockarydsterminalens invigning av den nya snabbladdaren för både tung trafik, andra fordon som drivs med el. Vi ska också inviga att lastspåret är förlängt till tåglängder på upp till  hela 650 meter

INVIGNINGEN BLIR fredagen den 16 augusti klockan 10.00. Det är är vår landshövding Brittis Benzler som kommer för att förrätta invigningen. På plats finns moderna lastbillar med el-drift och det blir rundtur på terminalområdet och mycket, mycket mer.  Stockaryds samhällsförening och Hembygdsföreningen kommer servera ärtsoppa och ostsmörgås. Det blir vår egen nationalbakelse "Mösatorva" till kaffet.

LÅTER DET INTRESSANT? Arrangemanget är gratis och vi bjuder på mat och kaffe! Du kan läsa mer på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/kom-med-pa-invigning-av-laddstation-och.html

söndag 23 juni 2024

Gott fika på Kaffestationen och cykeltur

Engla med alla goda bakverk
PRECIS SOM FÖRRA sommaren ska Engla Stenhoff driva cafét "Kaffestationen" i Stockaryds fina Järnvägsstation. På söndagen var det öppningsdag för säsongen och Annette och gjorde ett besök för att smaka på de olika godsakerna. Vi var där tillsammans med många andra stockarydsbor som också var glada för att detta fina café hade öppnat igen. Besök gärna Kaffestationen du också! Öppettiderna kan du se på länken längst ner i inlägget.

VI TOG UNDER söndagen också en cykeltur till Sävsjö och tillbaka. Vi cyklade på ena hållet det som förr kallades "Kabelvägen". En väg som går från Hällaryd och genom skogsvägar via Hennikehemmet till Sävsjö. Hem tog vi en annan skogsväg som går via Ärnanäs. En mycket trevlig cykeltur!

Öppettider kaffestationen hittar du på denna länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/sondag-med-gott-fika-och-cykeltur.html

lördag 22 juni 2024

Midsommar med Nyhem och Ryforsleden

En udda brokonstruktion på Ryforsleden
DET HAR NU BLIVIT lite av en tradition att hustrun och jag firar midsommar med att besöka Nyhemsveckan, pingströrelsens stora årskonferens. Som vanligt har det varit mycket folk, positiv stämning så väl som proffsig sång och musik. Denna gång hörde vi tänkvärda och mycket bra predikningar av Jonas Andersson och Stefan Beimark.  Stefan är till vardags pastor och föreståndare i den stora pingstförsamlingen i Örnsköldsvik. En församling som har haft Ingemar Rahm från Stockaryd i denna tjänst.

NÄR VI INTE VARIT på konferensen har vi promenerat bland de stora tallarna och gick också en del av den fina Ryforsleden. Denna går bland annat genom naturreservatet Ryfors gammelskog, 35 hektar bevuxna med gran och tall som är 150-200 år. En del tallar är äldre än så. En fin vandringsled med vacker natur och intressanta kulturmarker. Det var ganska kuperat och ibland smala spångar och broar men mestadels en lätt vandring. 

MIDSOMMARLUNCHEN blev som sig bör nypotatis och sill men denna gång tillagat ute på vårt Trangiakök. Vårt boende var på Mullsjö friluftshotell och det får helt godkänt för fräscha rum, bra frukost och fin service.

SE NÅGRA FOTON PÅ FÖLJANDE LÄNK:
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/midsommar-med-nyhem-och-ryforsleden.html#more

fredag 21 juni 2024

Vi önskar dig en riktigt glad midsommar!

DEN RIKTIGA MIDSOMMAREN är när dagen är som allra längst och natten som allra kortast. Det är inte alltid det sammanfaller med när vi här i Sverige firar midsommar men i år var det så gott som mitt i prick då sommarsolståndet här på det norra halvklotet inföll dagen före midsommarafton. Det var då solen stod i zenit över den norra vändkretsen, Kräftans vändkrets.

I ÅR SER  VÄDERPROGNOSEN lovande ut, åtminstone för midsommarafton,  och förutsättningarna är goda för en fin midsommarhelg 

ANNETTE OCH JAG önskar dig en riktigt glad midsommar!

torsdag 20 juni 2024

Ett stort grattis till fantastiska Lieblingsplatz

ETT STORT GRATTIS till fantastiska Lieblingsplatz i Rörvik till att blivit mottagare av Kristdemokraternas vitsippspris för 2024!

VI VAR ETT GÄNG kristdemokrater som var på plats i restarungen  för att dela ut priset som består av en tavla med motivering, en prischeck och blommor. I samband med prisutdelning passade vi i kd-gänget på att avsluta vårterminenens arbete med att göra en utvärdering, prata om val och äta gott. 

FOTON OCH MOTIVERING kan du se på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/ett-stort-grattis-till-fantastiska.html

onsdag 19 juni 2024

Underbar dag med dotter och barnbarn


TVÅ BARNBARN och vår dotter har varit hemma för en dag hos oss i Stockaryd. Det har varit helt underbart att under en dag hitta på olika saker, laga mat och bara vara tillsammans! På fotot sitter jag och ena barnnbarnet på mitt lilla hemmakontor för att göra lite datorjobb.

tisdag 18 juni 2024

Dagen efter

Foto från kommunfullmäktige 17 juni 2024
DET VAR DENNA gång mycket arbete och förberedelse inför gårdagens stora sammanträde med kommunfullmäktige. Nu så här dagen efter är det tid att fundera över vad det var som blev bra och vad som kan göras bättre nästa gång. Ett användbart verktyg för det är den webbinspelning som görs där man i efterhand kan lyssna och se sammanträdet med lite perspektiv.

JAG INSER ATT VI borde ajournerat oss för en paus lite tidigare än vi gjorde igår. Jag skulle själv hanterat tilläggsyrkandet mer rätt genom att också som ordförande ställt en fråga om "Fullmäktige avslår tilläggsyrkandet". Men sammantaget tycker jag nog det mesta fungerade bra och det var en trivsam stämning trots stora och viktiga beslut på ärendelistan.

Du kan också se sammanträdet i efterhand på följande länk:
https://savsjoplay.screen9.tv/media/SKqrUCrCBOfuhR87aVyCXw/kommunfullmaktige-17-juni

måndag 17 juni 2024

Fullmäktige beslutade om budget vid sommaravslutning

I ett beslut valde moderater och sverigedemokrater att inte
delta i beslutet genom att lämna sina platser. Detta
 eftersom deras budgetförslag inte fick gehör
SISTA FULLMÄKTIGE innan sommaruppehållet är avklarat och numera är detta junimöte också det tillfälle då kommunfullmäktige tar beslut om kommunens budget för kommande år. Förra året var det total enighet om budgeten. Det var ganska enigt i år också men fanns en del skillnader inom några områden. Jag tycker det är bra att det fullmäktige syns att det finns alternativ, olika synsätt och blir debatt. Det visar att det finns en levande demokrati i vår kommun och att det gör skillnad med vem man röstar på i kommunvalet.

BUDGETÖVERENSKOMMELSEN mellan KD, C och S röstades igenom med god majoritet. En bra överenskommelse som innebär att man både satsar och bromsar. Det är en ansvarsfull men framåtsyftande budget där kommunen bygger för framtiden. Jag tycker de fem viktigaste satsningarna i budgetbeslutet är:

1) En anslutningsbuss till tåget för boende i Rörvik med omnejd. På så sätt underlättas pendlande till arbete eller studier i exempelvis Sävsjö, Växjö eller Jönköping.   

2)  Det görs en satsning på hela 3 miljoner kronor på personalbefrämjande åtgärder med bland annat dubblerat friskvårdsbidrag och förebyggande hälsoarbete genom företagshälsovården.

3)  För kommunens medarbetare dras igång ett utbildningspaket för ge kunskap om strukturerat förbättringsarbete

4)  Satsningar görs för äldre och deras hälsa och det har avsatts 14 miljoner extra på äldreomsorg och förebyggande hälsoinsatser. 

5)  Förstärkningar görs på totalt 4 miljoner kronor för barn och unga som behöver extra stöd i skolan.

PÅ FULLMÄKTIGE fanns utöver budget också några val, motioner, medborgarförslag. det fanns också förslag avseende satsning på uppsamlingssystem inom Kretslopp sydost. En fråga om Kretslopp sydost hade lämnats in av Thinh Tran (V) och på den svarade Göran Häll (S). Denna gång var vår nya kommundirektör Pierre Klasson med och gjorde debut som vår sekreterare. Jan Holmqvist fanns också med och han gav information om budgetförslaget. 

SAMMANTAGET BLEV DET ett bra och trevlig fullmäktigemöte som du kan se i efterhand i sin helhet eller i delar på följande länk:
https://savsjoplay.screen9.tv/media/SKqrUCrCBOfuhR87aVyCXw/kommunfullmaktige-17-juni

söndag 16 juni 2024

Jonathan ny pastor, Äsprilla, Bäckaby och bra pizzeria


JONATHAN ANDERSSON har varit en viktig kugge i vår kyrka under många år. Han började som ungdomsledare och har sedan på senare år utbildat sig till pastor och då också funnits med i kyrkans verksamhet för praktik och för att få mentorskap av vår pastor Franz Hagman. Nu är han klar pastor och kommer gå vidare in i en pastorstjänst i Korsberga. Under söndagen fick han församlingens tack och förböner. Annette och jag önskar Jonathan all välsignelse och lycka i sin nya utmaning!

VÄDRET VAR ganska somrigt så vi tog idag en motorcykelrunda runt på de småländska landsbygdsvägarna.  Första stopp blev i Äsprilla där familjen Markus och Sara Svensson, båda med rötter i vår kommun, med sina båda döttrar under sommaren ordnar ett mysigt café. Det går att köpa gott fika och emellanåt finns också grillad korv. De har också lite försäljning av andra varor och noteras kan att de saluför fina handflätade väskorna Carryalifebag där alla pengar går till att hjälpa barn och familjer i Kenya.  För mer information kolla på facebooksidan "Logen i Äsprilla". 

VI ÅKTE MED MOTORCYKELN runt på vägar till orter med namn som Hörnebo, Bäckaby, Huluboda, Ramkvilla, Nässjä, Ingaboda.... Vi gjorde ett stopp för att besöka den vackert belägna Bäckaby kyrka.

VÄL HEMMA I STOCKARYD beställde vi en Parmapizza på Stockarydspizzeria. Det är en ny pizzabagare i vårt samhälle och vi tycker pizzan vi köpte smakade mycket bra. Vårt betyg på denna första beställning är ett toppbetyg. Bor du här i bygderna så prova du också Stockaryds pizzeria med en beställning på mobil: 073-545 63 92.

lördag 15 juni 2024

Politik, trädgårdsarbete och kalas

Jordgubbstårtor och rabarberkakor
med jordgubbar var mumsigt
DET MÄRKS ATT vi har årets kanske viktigaste fullmäktigemöte på måndag för även under lördagen har det varit en del frågor och initiativ. Det känns som ett stort förtroende att det är politiker från alla partier som hör av sig för samtal!

UNDER LÖRDAGEN i har det blivit en del trädgårdsarbete fram tills regnet kom. Under eftermiddagen har det sedan varit ett födelsedagskalas för äldste sonen och ett av de yngre barnbarnen. Full fart, roligt och mycket gott att äta! Man känner sig priviligierad som får ha en go familj med fru, barn och barnbarn.

torsdag 13 juni 2024

Dysterkvistar får vika för glädje över EU framgång

Alice Teodorescu Måwe  i Bryssel
NU HAR  ALICE Teodorescu Måwe kommit på plats i Bryssel för att påbörja jobbet som vår nya EU--parlamentariker. Det är en stor glädje och seger för alla oss som jobbat för att detta skulle bli verkligt. Jag är övertygad om att hon kommer förvalta det förtroende hon har fått på bästa sätt!

GLÄDJEN ÖVER framgången i EU-valet behövs och gör att vi just nu kan bortse från alla dysterkvistar som återigen målar ut oss kristdemokrater som förlorare. SCB menar i dagens opinionsundersökning att det är dåligt läge för oss i kd. Rapporterna från skolvalet visar på dåliga siffror. Jag själv har tvingats i media kommentera dåligt valdeltagande med mera. Men vänner låt dig inte misströsta över allt negativt vi får till oss. Gläds istället  över den fantastiska framgången i EU-valet. Kom ihåg att kristdemokraterna viker aldrig ner sig eller ger upp. Vi kommer alltid igen och när det är valdag igen kommer vi åter genom gemensamt arbete göra ett fantastiskt valresultat, var så säker!

onsdag 12 juni 2024

Nya förslag på måndagens kommunfullmäktige

DU ÄR VARMT VÄLKOMMEN att vara med när kommunfullmäktige på måndag 17 juni klockan 18.30 i kommunalhuset har årets mest viktiga sammanträde!

DET ÄR PÅ måndagens fullmäktige det är dags för beslut om hur pengarna ska fördelas i kommunen. Alla verksamheter ska få sin beskärda del av kakan. Det finns en budgetöverenskommelse i majoriteten och ett förslag från oppositionen som står emot varandra i debatt och beslut.

NÅGRA SATSNINGAR föreslås som är utöver det vanliga. En av dem är att det ska införas en anslutningsbuss till tåget för boende i Rörvik med omnejd. På så sätt underlättas pendlande till arbete eller studier i exempelvis Sävsjö, Växjö eller Jönköping.  Det satsas hela 3 miljoner extra på personalbefrämjande åtgärder och det blir gratis kaffe och te till alla medarbetare. Hela 14 miljoner nya pengar tilldelas äldre och deras hälsa.

BLAND ÖVRIGA ärenden finns motioner och medborgarförslag om sådant som trafikmiljö vid 128:an, förslag på fler arbetsterapeuter och om att värna jordbruksmark. Vi kommer också under kvällen bjuda alla som kommer på kaffe och något tilltugg. Än en gång välkommen med till kommunfullmäktige på måndag!

tisdag 11 juni 2024

Fin skolavslutning gav starka minnesbilder

Det var fullsatt i Hultsjö kyrka när det var skolavslutning
för Sävsjö kristna skola
STARKA MINNESBILDER från mina skolavslutningar i Hjälmseryd gjorde under tisdagen sig påminda i Hultsjö kyrka. Vi var där som farmor och farfar för att vara med på skolavslutning för ett av våra barnbarn.

KYRKAN VAR alldeles fullsatt och vi sjöng Den blomstertid nu kommer och En vänlig grönskas rika dräkt. Barn, lärare och skolledning medverkade i ett fint program med tal och sång. Kyrkoherde Pär Sjöstrand höll också ett tal. En fin skolavslutning som de här barnen säkert kommer minnas precis så som jag minns mina avslutningar en gång nu för väldigt länge sedan.

måndag 10 juni 2024

En insats i valrörelsen vi kan vara stolta över

Jag var i Jönköping på valdagen och där kunde man rösta
genom "Drive in" Något för oss som skulle
höja valdeltagandet?
VILKET JOBB hon gjorde,  Alice Teodorescu Måwe, i valrörelsen för EU-valet. Utan hennes formidabla insats tror jag inte vi hade klarat spärren på fyra procent. Nu distanserade vi den med råge och Alice blir kristdemokraternas representant i EU-parlamentet!

I VÅR KOMMUN fick vi 18,4 procent och det är näst bäst i hela Sverige. Endast lilla Högsby i Kalmar län hade mer vad jag kan se. I Vrigstad röstade över 25 procent på kristdemokraterna. Även om vi minskade lite så är resultatet tillfredställande. Utifrån hela landet har vi i Sävsjö som vanligt gjort en insats i valrörelsen som sticker ut  på ett positivt sätt, något vi kan vara stolta för.

VALDELTAGANDE VAR som vanligt lågt i EU-valet och det är något att fundera över hur vi kan förbättra. I kommunen är det framförallt vi i Kristdemokraterna men även Socialdemokraterna och Centern som har gjort stora insatser för att få upp valtemperaturen men det hade behövts mer. Tyvärr får valarbetet väldigt liten uppmärksamhet i media och det bekymrar mig mycket. 

söndag 9 juni 2024

En fantastisk kväll med Alla tiders sånger

Alla tiders sånger i Nyhemshallen var en fantastisk upplevelse
TILLSAMMANS MED NÅGRA goda vänner har vi åkt på en tripp till Nyhemshallen och varit med på en kväll med Alla tiders sånger. Denna enorma TV-succé med vår lokala TV-profil, Anders Wisth, som producent spelade på nytt live och det gjordes en ny TV-inspelning med många musiker och artister  på scenen. Det blev en fantastisk kväll med ungefär tusen personer på plats.

VI HADE TÄNKT att åka motorcykel men ihärdigt regnande gjorde att det blev bil istället. Övernattade gjorde vi på VIP-motellet i Mullsjö och det var ett enkelt men funktionellt boende för en natt. Vi passade också på att luncha på Tabergstoppen och besöka fina Habo kyrka. Innan vi åkte hem besökte vi Missionskyrkan i Mullsjö där det var en fin gudstjänst och vi blev mycket vänligt mottagna av församlingsmedlemmar.  Hela helgen har varit mycket trevlig!

PÅ LÄNKEN kan du se några foton från vår tripp: 
https://savsjo.blogspot.com/2024/06/en-fantastisk-kvall-med-alla-tiders.html

lördag 8 juni 2024

Dags att rösta i EU-valet och kryssa Alice!

Ett foto på Alice Teodorescu Måwe
som jag plåtade vid hennes briljanta
tal på årets KDdagar
OM DU INTE REDAN GJORT DET är det dags att under söndagen gå till valurnorna och rösta i EU-valet!  Har du följt valrörelsen och kanske allra senast sett fredagens slutdebatt i TV kanske du hittat det som är din kandidat. För min del tycker jag Alice Teodorescu Måwe på ett alldeles utmärkt sätt klivit fram och tagit plats i debatterna, visat klokhet och bra politiska avvägningar.

ALICE HAR SOM TOPPKANDIDAT för kristdemokraterna i EU-valet mitt fulla stöd. Hon står upp för ett Europa där alla kan leva i fred och frihet. Ett Europa fritt från alla former av extremism. Alice står rakryggat upp för att vi måste ha ett samhälle som grundas på goda värderingar. Hon står upp för demokrati, människovärde och respekt för mänskliga  rättigheter.

DET ÄR BRA att Alice Teodorescu Måwe vill att EU  drar en tydlig gräns för när beslut fattas under EU-fanan och säger tydligt  nej till ökad regelbörda för företag och nya pålagor för jord– och skogsbruk. Jag är övertygad om att Alice blir en utmärkt representant för Sverige i EU-parlamentet.  

GÅ OCH RÖSTA DU OCKSÅ och tycker du som jag kan du med gott samvete kryssa Alice Teodorescu Måwe!

fredag 7 juni 2024

Grattis Ida och Torsten

IDA OCH TORSTEN LÖNÅS har haft bröllop på mysiga Hagablänket utanför Farstorp. De var ett stiligt brudpar som lyste av kärlek och glädje över att funnit varandra.  Annette och jag önskar brudparet all lycka och välsignelse i sitt nya liv tillsammans som äkta makar!

torsdag 6 juni 2024

Nationaldagsfirande med regn och solsken

NATIONALDAGSFIRANDET började i regnigt väder men avslutades i solsken. Hos oss i Stockaryd var firandet i Järnvägsparken och det var många aktiviteter för både vuxna och barn. Räddningstjänsten var på plats, vår nya kommundirektör Pierre Klasson höll ett tänkvärt nationaldagstal om bland annat vikten av sammanhållning, demokrati och uppmanade alla att utnyttja sin möjlighet att rösta i söndagens EU-val. Tilda, August, Simon och Fabian stod för ett knippe proffsiga och fina sånger till piano, gitarr och altsaxofon. Bill och Fia är en välkänd duo som alltid gör uppskattande framträdanden i många olika sammanhang. De medverkade för första gången på nationaldagsfirandet i Stockaryd. Deras sång och musik, med stor bredd, både värmde och fick många att gunga med i de svängiga sångerna. Ett som vanligt mycket bra framträdande av Bill och Fia!

DET BLEV ETT regnigt men också soligt och trevligt nationaldagsfirande. Tack alla som kom till järnvägsparken! Tack till samhällsföreningen och alla som deltog med sponsring så väl som olika inslag och aktiviteter! Tack för förmånen att få vara konferencier under firandet! Vi alla tillsammans gjorde nationaldagen i Stockaryd till något som blev riktigt bra!

Kommundirektör Pierre Klasson håller tal

Bill och Fia stod för sång och musik

Regnmolnen hängde tunga över Järnvägsparken under första delen av nationaldagsfirandet

Samhällsföreningen sålde gott fika

Ett gäng ungdomar från Frikyrkan stod för fin sång

En hel del folk var samlade och fick njuta av soligt väder under den senare delen av firandet

onsdag 5 juni 2024

"Lappa lådor" och planering för fullmäktige

"LAPPA LÅDOR" brukar det ibland kallas när man delar ut information i postlådor. Vi är många partiarbetare som gör precis det just nu och jag är en av dem. Förhoppningen är att skapa lite valtemperatur och få många att gå och rösta. För min del delar jag ut information om våra toppkandidater  Alice Teodorescu Måwe, Ella Kardemark och Mikael Bäckström. Jag vill förstås också att de ska få många röster.

PRESIDIET I FULLMÄKTIGE har under kvällen träffats för att planera för kommande fullmäktige. Detta var första träffen där vi hade med Pierre Klasson som kommundirektör. Den stora frågan på kommande fullmäktige är budget för 2025. Ett offensivt och intressant budgetförslag som läggs fram för fullmäktiges prövning. Mer information om det kommer så småningom.

tisdag 4 juni 2024

Bra att Camilla Rinaldo Miller kom till Stockaryd och Rörvik

Ett fotot från besöket på Lagerbutiken
RIKSDAGSLEDAMOTEN och Bredarydsbon Camilla Rinaldo Miller (KD) gjorde under måndagen ett uppskattat besök i södra kommundelen!  Första stopp blev hos den dagliga verksamhet som finns på Smörblomman i Stockaryd. Information gavs om hur bra det fungerar och hur väl man integrerats i samhället. Flera deltagare visade sina arbetsuppgifter och vi som var med på besöket kunde köpa oss gott kaffe och fikabröd. 

LAGERBUTIKEN blev nästa besök och där Mattias Trofast tog emot och berättade om den framgångsrika bygghandel som man driver. Butiken har ett stort sortiment, bra priser och ger god service till sina kunder något som gett stort gensvar. 

VI GJORDE ETT besök på Rörvikshus där vd Michael Svensson berättade om den fantastiska utveckling som företaget har haft men också om de utmaningar man har som hustillverkare. De har idag ungefär 60 anställda och ser som ett bekymmer att lokalt hitta tillräcklig och rätt kompetens till alla tjänster. En ljusning i konjunkturen för husbyggande kan ses men det kommer vara tufft ett tag till. Projekt med nödhus är något som företaget ser positivt på men för att det ska fungera väl behöver kanske tas ett större grepp på frågan, något som blev ett medskick till Camilla att arbeta vidare med. Tack Camilla Rinaldo Miller för ett trevligt besök i Sävsjö kommun!

MER FOTON från besöket finns på kristdemokraternas sida på Facebook: https://www.facebook.com/kristdemokraternasavsjo

måndag 3 juni 2024

Både gruppmöte och festlig grillkväll

Stefan Persson hälsade välkommen till Lagmansryd
SOMMARAVSLUTNINGEN av vårens gruppmöten för Kristdemokraterna var förlagt till den lilla byn Lagmansryd. Första delen var en festlig grillfest på en flotte i sjön Hillen. Gruppmötet var uppe på en loge där vi också serverades kaffe och en smarrig kaka Annkatrin Ek var den som hade ordnat med allt det goda som serverades.

GRUPPMÖTET började med att riksdagsledamoten Camilla Rinaldo Miller berättade om arbetet som riksdagsledamot. Våra ledamöter i kommunstyrelsen presenterade förslag till budgetöverenskommelse. Flera positiva satsningar planeras om budgetförslaget får kommunstyrelsens och så småningom kommunfullmäktiges stöd.

söndag 2 juni 2024

Gemenskapsdag och rötter viktigt

Studsmattan var en höjdpunkt
för barnen vid dagens träff
EFTER EN DAG MED nära och kära käns det påtagligt hur viktigt det är med gemenskap och att värna sina rötter. Just den här söndagen har vi varit i Bankeryd och det har varit så trevligt och lättsamt. Men det har också gett oss en möjlighet att samtala om det som är vår historia och minnen vi har tillsammans.

TILL BANKERERYD åkte vi genom Jönköping och upp utmed Vättern. Man slås av hur enormt vår residensstad och dess olika kransorter utvecklas med villabyggnationer, skolor och företag. Tillväxtkraften är stor och det är viktigt att vi kommuner ute i länet också ser till att dra nytta av det. Bra bussförbindelser och framförallt vår tågpendel Växjö Jönköping är en viktig del i det. Samarbetet inom Science park en annan viktig del som numera finns också i Sävsjö. Men vi bör göra mer än så!

lördag 1 juni 2024

Alice är klok, tydlig och rak i sina åsikter

Ett foto på Alice Teodorescu Måwe
som jag plåtade vid hennes briljanta
tal på årets KDdagar
LÖRDAGAR ÄR OFTAST en dag som vi hemma hos oss prioriterar för praktiskt arbete. För min del har det den här lördagen varit arbete med en stensättning kopplad till vår altan som behövde justeras. Samtidigt som man jobbar är det tid för att lyssna i hörselskydden på sådant som är intressant. För mig har det som allra mest fångat mig just idag varit intervjuer och tal med vårt förstanamn på EU-valsedeln, Alice Teodorescu Måwe. Jag slås av hur klok, kunnig och rak Alice är i sina åsikter. Hon är tydlig med vikten av värderingar och vad som krävs för fortsatt välstånd och fred. Jag hoppas innerligt att Alice ska få en plats i EU-parlamentet, hon behövs verkligen där!

ETT BRA LYSSNINGSTIPS på en av dessa intervjuer är den som gjorts av Svenska Dagbladets ledarredaktion. Du hittar den på följande länk: