tisdag 21 mars 2023

Mediacenter tema på fullmäktige

Per Danielsson i talade om vikten av kolonilotter som var ett
tidigare förslag från Kristdemokraterna
DET VAR INTE så många ärenden från kommunstyrelsen på måndagens fullmäktige. Eftersom det fanns mer tid till förfogande hade denna gång Mediacenters förbundschef, Jan Fransson, bjudits in för att samtala om detta kommunalförbund som vi har tillsammans i Jönköpings län. Mediacenter är det som med anor ända tillbaks på 1960-talet från början kallades AV-center.

NU SOM DÅ distribuerar man olika media för användning i skolor. Numera är i princip allt digitalt och "streamat".  Man har en spännande satsning som kallas Seniorwebben som riktar sig till äldre. Filmen "Svea på stolfabriken" som jag skrivit om tidigare finns på just seniorwebben.

ANDRE VICE ordförande skulle hållit en inledning men kunde inte komma och jag tog mig an denna uppgift. Eftersom det var ett kortare möte hade vi i presidiet beställt fika för att ledamöterna skulle få tid att samtala och skapa relationerna med varandra innan de gick hem.  Det blev ett fullmäktige med god stämning och flera kloka inlägg!

Inlägget om Svea på stolfabriken kan du läsa på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2022/03/trevlig-filmpremiar-for-svea-pa.html

KOLLA GÄRNA PÅ detta senaste fullmäktige möte via webb-tv på följande: länk: https://savsjoplay.screen9.tv/media/kTnrbzH5RgvTFnvTZomvsw/kommunfullmaktige-20-mars