torsdag 9 mars 2023

Samhällsförening gör viktigt arbete för Stockaryd

Heidi och Angelica serverar exotisk planka
SAMHÄLLSFÖRENINGEN i Stockaryd summerade verksamhetsåret som gått och tog sikte mot framtiden när det under torsdagskvällen var dags för årsmöte. Plats var trivsamma Smörblommans café. Det bjöds på en exotisk planka från vår lokala livsmedelsbutik, Tempo. Angelica hade bakat kokkoskakor till kaffet! Allt mycket välsmakande!

UNDER ÅRSMÖTET presenterades de insatser som gjorts och de många uppskattade aktiviteter som ordnats för att skapa gemenskap och utveckling av samhället. Nationaldagsfirandet i Järnvägsparken och julmarknaden i Hembygdsparken var mycket lyckade och välbesökta arrangemang. Samhällsföreningen har mot kommunen drivit en rad frågor som bibehållande av träd vid skolan, förslag till förändringar och kompletteringar av översiktsplan. Man har också yttrat sig till mark- och miljödomstolen över förslaget att bryta torv på Röde mosse. Man har haft mästerskap i boule för herrar och damer och hållit öppet på ristippen. Man har arrangerat helikopterflygning och mycket mer. Ove Kaufeldt har skapat en modern och välfungerande hemsida för www.stockaryd.se och årsmötet utryckte tacksamhet till Ove för hans arbete med denna. Det samtalades om fortsatt samarbete med Ove och hans företag Shin-ken Media om hemsidan.

SOM STYRELSE för kommande år valdes Heidi Holmberg (ordförande), Tomas Hultqvist, Alexandra Lindsten, Angelica Persson, Hans-Lennart Andersson, Anders Färdeman och Anders Claesson. Som suppleanter utsågs Don Collins, Urban Dagman och Åke Hultqvist. Revisorer blir fortsatt Peter Holmstedt och Lilian Sjöberg-Wärn. Som valberedning fick undertecknad fortsatt förtroende tillsammans med Lillemor Hultqvist och Lilian Sjöberg Wärn.

TACK FÖR HEDERSUPPDRAGET att få vara ordförande på årsmötet. Jag önskar samhällsförening all lycka i sitt viktiga arbete för Stockaryds bästa!