torsdag 23 februari 2023

Många fina minnen av Helmer

Helmer med dragspelet på ett gruppmöte

DET ÄR UNDER FREDAGEN begravning för Helmer Andersson. Aktiv, ansvarstagande och med sikte framåt fick han hastigt lämna jordelivet i början av februari . För många av oss kom beskedet som en chock och saknaden är stor men samtidigt är de fina minnena många!

HELMER ANDERSSON var en av stöttepelarna och kämparna bakom den framgång vi haft som kristdemokrater. Han började aktivt arbeta som politiker från 1995 då han axlade uppdraget som ordförande i kommunens byggnadsnämnd. Han gick in som ordförande i partiavdelningen någonstans mellan 1995-1997  Helmer fanns med på valsedlarna inför valet 1998 och blev då invald som ordinarie fullmäktigeledamot.  Han har sedan dess haft en rad olika uppdrag inom partiet.

HELMER HAR gärna arbetat praktiskt och har de senaste valen hjälpt till med att snickra ställningar och montera valaffischer runt om i kommunen.  Han har fram tills han avled varit vice ordförande i Njudung energi Sävsjö. Han har på senare år varit revisor och sammankallande till valberedningen i partiavdelningen.

VI ÄR MÅNGA SOM har fina minnen av Helmer En trogen medkämpe som hängt med och gjort stora insatser under många år. En person med stort, gott varmt hjärta och som villigt ställt upp för så många. Helmer har alltid varit tjänstvillig och ansvarsfull men också haft glimten i ögat. Han har bidragit till att det blivit god stämning och roligt där han är med! 

JAG ÄR SÅ TACKSAM för allt Helmer har betytt för mig och så många runt om i vår kommun. Jag ber och hoppas att nära och kära genom alla fina minnen ska känna tröst i sorgen och saknaden efter Helmer.

PÅ FÖLJANDE länk finns några foton med Helmer Andersson:
https://savsjo.blogspot.com/2023/02/manga-fina-minnen-av-helmer.html

Helmer med dragspelet på ett gruppmöte

Helmer i talarstolen i kommunfullmäktige

Helmer med på invigningen av ny återvinningscentral i Vrigstad

Helmers 70 årskalas

Helmer med Kommunal energirådgivning på Sävsjö torg

Helmer med på ägaröverläggningar om Njudung energi