tisdag 21 februari 2023

Fullmäktige med många debattinlägg

Per Danielsson i talarstolen
DET BLEV en god stämning och många inlägg när fullmäktige i Sävsjö hade allmänpolitisk debatt på agendan. Den besvärliga situationen i omvärlden och dess påfrestningar på ekonomi och verksamheter präglade debatten men det fanns också många praktiska förslag och positiva inspel.

THERESE PETERSSON inledde debatten med att, i sin första debatt kommunalråd, visa på både ansvar och vikten av att se möjligheter. Vi behöver göra viktiga investeringar och satsa för att skapa framtidstro och attraktivitet enligt Therese.
    Det var bra att flera med olika ansvar i nämnder och styrelser delade sina tankar för det ansvarsområde man har. Fredrik Håkansson lyfte skolfrågor och gymnasiets framtid. Bengt Swerlander tog upp frågor kopplat till socialnämndens verksamhet och vikten av ett ny tag i arbetet med äldreplanen. Per Danielsson klev fram i sin roll som kommunens enda regionpolitiker och uppmanade företrädare för framförallt S och M att påverka sina regionpolitiker att stödja satsningar på kollektivtrafik i Sävsjö kommun.

DET VAR UNDERKVÄLLEN drygt 25 inlägg och alla partier deltog i debatten med synpunkter, frågor och förslag. Som ordförande i fullmäktige gläder jag mig åt att vi lyckades få en schysst och rapp debatt. En bra nyordning är att vi i fullmäktiges presidium numera håller en inledning varje fullmäktige. Denna gång var det fullmäktiges förste vice ordförande Susanne Sjögren som stod för några kloka tankar. Vi har också snabbat på debatten genom att den som ska tala nästa gång får komma fram och sätta sig på en stol för att vara beredd att direkt börja tala när det är dennes tur i talarordningen. Jag tycker det fungerade mycket bra!

KOLLA GÄRNA PÅ debatten via webb-tv på följande länk: https://savsjoplay.screen9.tv/media/rGpg7Gv6vUGwZimn4sxiiA/kommunfullmaktige-savsjo-20-februari