fredag 6 november 2020

Tråkigt men nödvändigt

Viktiga råd från folkhälsomyndigheten förmedlade av oss
i Sävsjö kommun
DEN FORTSATT ökande smittan i vår kommun har tvingat oss att vidta ännu mer åtgärder. I dag kom beslut om att vi avråder från besök på äldreboenden. Vi stänger också restaurangen på Södergården och på Högliden.

JAG HAR SETT hur tufft det varit för våra äldre att inte kunna ta emot besök och glädjen när vi kunde tillåta besök igen. Därför känns det inte alls bra att vi tvingas ge rådet att inte besöka våra äldreboenden. Men vi gör det av omtanke!

JAG VET också hur mycket det betyder för många ensamma äldre att kunna ta sig in till Södergården för att träffa lite folk och få en god lunch. Men tyvärr måste vi också på grund av smittspridningen stänga också denna uppskattade mötesplats. Jag hoppas innerligt att alla de åtgärder vi gör ska ge resultat och att vi snart ska kunna öppna igen.

BÄSTA VÄNNER det är nu mer viktigt än någonsin att vi alla håller i och håller ut med att följa riktlinjer och råd från Folkhälsomyndigheten. Vi måste också inse att detta inte bara gäller tillfälligt. Vi behöver ändra våra vanor och beteenden för lång tid framöver! Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma om du har minsta symptom och var extra försiktig om du är i en i riskgrupp. Satsa på digitala i stället för fysiska möten när det är möjligt.