onsdag 11 november 2020

Stensturefestivalen bjuder på glädje som avslut

Bild från årsmötet som beslutade att
avsluta arbetet med Sten Sturefestivalen
EFTER ATT under ett år gått på Brommaskolans musiklinje i Stockholm 1985/1986 blev jag erbjuden ett jobb som samordnare av dagligverksamhet på Lövängen i Stockaryd. Ett extra lockbete, för att jag skulle ta tjänsten, var att jag också skulle få jobba med musik.

JAG BÖRJADE DÅ att skapa det som så småningom blev Countrybandet Ulster. Samtidigt fanns det då på Biskopsbo i Vrigstad ett framgångsrikt arbete med teater. Biskopsboteatern och Ulster bestämde sig för att tillsammans åka till Danska Nykoping Mors för att delta i en stor musik och teaterfestival för utvecklingsstörda personer.  Där och då föddes idéen om att skapa en liknande festival i Sävsjö kommun. 

STEN STURE FESTIVALEN  skapades 1994, sedan dess har teatergrupper och musikorkestrar från Sverige och även från andra länder, ibland varje år ibland vartannat år, samlats i Sävsjö.  Under några dagar på vårkanten har det blivit en god tradition med en stor härlig musik- och teaterfest. Genom åren har det varit många som gjort fantastiska insatser för att göra festivalen möjlig att genomföra. Ansvariga för att arrangera festivalen har varit en ideell förening. 

NU ÄR DET NYA tider och det bedöms inte vara möjligt att fortsätta arbetet med Stensturefestivalen. Vid ett årsmöte häromkvällen beslutades att  föreningen Sten Sturefestivalen ska avvecklas. I kassan finns över sextiotusen och det beslutades att dessa ska användas till ett större arrangemang under nästa år. En länsdans med bra orkester och överraskningar. En kväll som blir till en riktig härlig avslutningsfest för Sten Sturefestivalen. Ett värdigt avslut för något som betytt mycket för många

STORT TACK till alla som genom åren varit med och hjälpt till att genomföra Sten Sturefestivalen!