söndag 22 november 2020

Tacksam för en nationell bönedag

FÖR OSS SOM är kristna är bönen en möjlighet till en vardagsrelation med Gud. Vi är många som också upplevt hur bönen är en styrka i tider av svårigheter. Det fantastiska med bön är att den också kan positivt förändra en situation som ser hopplös ut. 

DET KÄNDES DÄRFÖR så starkt och rätt att det under söndagen hade utlysts en nationell bönedag. Ärkebiskop Antje Jackelén, pingstledaren Daniel Alm, katolske biskopen Anders Arborelius samt syrisk-ortodoxa ärkebiskopen Benjamin Atas uppmanade alla kyrkor och kristna i Sverige till att be. Ett initiativ till en gemensam bön för vårt land och för den pandemi vi har levt med så länge nu. En smittspridning som synes fortsätta länge till om det inte snart blir en vändpunkt. 

"TACK GUD ATT DU HÖR VÅRA BÖNER. Tack för att du är intresserad av oss och vill ge tröst och hopp i denna tunga tid. Tack för att du på ett alldeles särskilt sätt ska vara nära dem som är svårt sjuka. Jag ber att du utifrån allas våra böner nu ska se till att smittspridningen av coronaviruset ger vika. I Jesu namn, amen"