söndag 22 april 2018

New Life Mission hjälper utsatta barn i Kenya

Annikki och Karl-Erik sjöng välkända sånger till dragspel
PÅ SÖNDAGAR känns det trevligt och välgörande att få göra ett besök i min hemförsamling, Stockaryds frikyrkoförsamling! I dagens gudstjänst medverkade Annikki och Karl-Erik Hagström och de talade inspirerat om allt det positiva som sker i Kenya genom deras arbete i organisationen New Life Mission.

ANNIKKI OCH KARL-ERIK har under många år varit bosatta i Kenya och arbetat för att hjälpa framförallt utsatta barn. De bor nu i Ydre och driver Samuelssons Buss AB. De har också en resebyråverksamhet där de bland annat ordnar safariresor. Men de har fortsatt ett stort engagemang för Kenya och de utsatta barnen.

SÖNDAGSPROMENADEN blev en skogsrunda förbi vårt eget hemliga "Nässelställe". Nässlorna har kommit upp och var nu helt perfekta för kunna laga årets första nässelsoppa. Den godaste nässelsoppan görs på de här första späda nässlorna! Nässelsoppa är riktigt nyttigt. Den sägs vara rik på c-vitamin och innehåller mycket järn och andra viktiga mineraler som är bra för oss. Nässlor är inflammationshämmande, bra vid eksem och för blodet. Om det är sant eller inte vet inte jag, men det känns nyttigt att äta denna mustiga vårprimör.  Nässelsoppa är en härlig vårmat som rekommenderas!