torsdag 24 augusti 2017

AKB-förtroende, höglandschef och IM

IM tilldelades 2013 årets vitsippspris för sitt
engagemang i samhället
LITE REFLEXIONER också idag på temat "förtroende". Just nu är det ju förtroendet för Anna Kinberg-Batra som är den stora snackisen. Vart man kommer vill folk diskutera, fråga och uttrycka sina åsikter.
    Det jag för min del tycker är mest uppseendeväckande är hur skoningslösa de egna partikamraterna är och att man nära ett val skadar sig själva så djupt.  En ödets ironi är att det är just de "smarta" Stockholmsmoderaterna som går i spetsen för att få bort sin första kvinnliga partiledare. Det är de dumma "lantisarna" som möjligtvis kan rädda henne kvar.
    Nu är snöbollningen i rullning hos moderaterna själva och mediadrevet hänger på. Jag undrar hur länge hon ska orka stå emot? Hon sitter ordentligt illa till eftersom förtroendet sviktar i egna leden och då blir jobbet som partiledare näst intill omöjligt. Min bild är att Anna-Kinberg-Batra är påläst, ambitiös och energisk. Tyvärr utstrålar hon kyla, gör då och då osmarta uttalanden. Men är det skäl för att gå ut med att man saknar förtroende? Om man ska driva en förtroendefråga varför gör man det i så fall inte lite snyggare och internt inom partiet? Varför talas så lite om övriga partistyrelsens ansvar? Det är mycket i det som nu sker som utifrån betraktat ter sig märkligt.

HAR IDAG VARIT PÅ MÖTE med kommunerna på Höglandet. En stor fråga just nu är rekrytering av ny förbundschef. Inte enkelt men viktigt att det blir en chef med både kompetens och högt förtroende. Jag tycker det är ett stort plus om vederbörande är bosatt eller bosätter sig i någon av höglandskommunerna.

AVSLUTAT ARBETSDAGEN med ett möte i Vrigstad med företrädare för kyrkor och IM. Den gemensamma ambitionen är att hitta fler bostäder för att därmed göra det möjligt för nyanlända, som får uppehållstillstånd, att kunna bosätta sig i samhället. Jag blir glad över att möta personer i civilsamhället som är engagerade för utveckling och för att hjälpa nyanlända att bli integrerade i samhället!