onsdag 27 mars 2019

Start av tillväxtstiftelse och utbildning i kommunikation

Från vänster: Rolf Johansson, Ingemar Isaksson, Anne
Almström, Lovisa Skyborn, Gustav Österström, Niclas
Palmgren, Fredrik Göransson, personer som alla varit med
och arbetat för omvandlingen av KGF.
MEDIA, INFORMATION och kommunikation var temat när vi började dagen med en ordförandeutbildning. Vår egen kommunikationschef Pierre Klasson delade med sig av tips och vi skissade på en strategi för hur ordförandena bättre ska kunna kommunicera med våra kommuninvånare.

EFTER LUNCH med några ordförandekollegor tog jag bussen till Jönköping för möte om den ombildning som sker av Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län. Kgf avslutas men istället bildas tillsammans med Science Park Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län. En stiftelse som i Kgf:s anda syftar till att stödja kreativitet, entreprenörskap och tillväxt i länet.

TILLVÄXTSTIFTELSEN KOMMER att göra investeringar via Science Park Speed Capital, som investerar mellan 100 tkr och 500 tkr i bolag som ingår i Science Parks inkubatorsprogram. På så sätt får bolagen både kapital och affärsutveckling, vilket ger dem en god chans att kunna växa framåt. Tillväxtstiftelsens kommer också årligen dela ut priset  "Årets nytänkare"  i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap. Pristagaren får 15 000 kronor och priset delas ut i till personer som genom sitt entreprenörskap är goda förebilder och inspirerar andra att tänka stort.

FÖR MIN DEL ROLIGT att fått vara med ända från uppstarten av KGF till att nu växla vidare tillsammans med Science park in i den nya Tillväxtstiftelsen och dess Speed Capital. Jag tror detta kommer bli mycket bra!