lördag 16 mars 2019

Valberedningsuppdrag slutfört

Benjamin Petersson, jag, Anna-karin Yngvesson, Anders
Griph, Johanna Danielsson, Samuel Nickolausson och
Ann-Catrin Ek var med från Sävsjö kommun
DET BLEV ETT OVANLIGT LÅNGT partidistriktsårsmöte på lördagen. Information inför EU-valet, motionsbehandling och årsmötesförhandlingar stod bland annat på agendan.  Roligt att vi kunde vara en Sävsjödelegation på 7 personer med på stämman.

ÅRSMÖTET BÖRJADE MED att David Lega höll ett tal i sin egenskap av toppkandidat till EU-valet. David är som alltid rolig och inspirerande att lyssna till. Han deklarerade tydligt att han i EU kommer driva människovärdesfrågor och att han vill axla Lars Adaktussons mantel när det gäller kampen mot förföljelse av kristna.

INFÖR DENNA GÅNG hade jag ansvaret att tillsammans med en valberedning knåpa ihop ett förslag till styrelse, funktionärer och rikstingsombud.  Vårt förslag vann på årsmötets gillande och  det innebär att vi nu från Sävsjö har två personer med i den viktiga partidistriktsstyrelsen. Ann-Catrin Ek har varit med tidigare och fortsätter. Hon får nu Bengt Swerlander som kollega i styrelsearbetet.  Jag minns inte att vi någon gång tidigare haft med två styrelseledamöter samtidigt, kul!