söndag 19 maj 2024

Pingst hänryckningens tid



FÖR OSS NATURLIGT och rätt att börja pingstdagen med besök på en gudstjänst. Idag blev det i vår hemförsamling med fin sång och lovsång med Camilla och Roger. Predikade gjorde vår pastor, Franz, och allt landade i vårt behov och möjlighet att få uppleva mer av Den Helige Ande. Vi kunde konstatera att Gud finns både mitt bland oss så väl som inom oss och Den Helige Ande är Guds osynliga närvaro.

PINGSTEN KALLAS ibland också för hänryckningens tid. Det finns förstås en andlig dimension på det men också en koppling till att naturen nu i denna tid är som allra vackrast.

EFTER EN LUNCH med några gäster blev det för vår del en cykeltur till Sävsjö för att få uppleva allt det vackra. Vi åkte mestadels på små grusvägar och kunde njuta i fulla drag av fruktträd i full blom, vackra röda stugor och en fågelsång som var makalös. Vi kunde känna påtagligt att vi nu är mitt i hänryckningens tid!

ETT BESÖK gjordes vid slottsruinen och vi testade den helt ny bro som Holst Entreprenad färdigställt efter uppdrag av Sävsjö kommun. En snygg och gedigen bro som kommer tjäna oss under många år framöver!