torsdag 23 maj 2024

Näringslivsklimat med förbättringspotential

Anna Gillek redovisade företagsklimatet
ANNA GILLEK, Regionchef för Svensk Näringsliv, redovisade under torsdagen den årliga undersökningen av företagsklimatet. I denna har företagare och politiker i Sävsjö kommun svarat på frågor om hur sådant som tele- och it-nät, vägar och kompetensförsörjning fungerar i vår kommun. Man har också gett betyg på upplevd attityd mot företagen från tjänstemän och politiker.

INOM NÄSTAN alla områden har Sävsjö kommun ett bättre läge än genomsnittet i landet men tyvärr sjunker betyget något i relation till tidigare år. Möjligtvis kan det påverkas av att konjunkturläget drabbar våra företag lite hårdare utifrån vår stora andel inom trähus och byggindustri. 

NÄR FÖRETAGEN själva prioriterar vad som behöver förbättras så är minskad brottslighet och ökad trygghet i topp. Därefter kommer bättre dialog mellan företag och kommun, fler som går yrkesutbildning och bättre vägnät. 

UNDERSÖKNINGEN OM FÖRETAGSKLIMATET är framförallt ett bra verktyg för politiker, tjänstemän och vårt näringslivsbolag. Med denna som utgångspunkt kommer nu åtgärder vidtas som gynnar företagande och nya etableringar i vår kommun!