fredag 19 oktober 2018

Sofie Peters gav insikter om värderingar

Så här blev mitt testresultat, pröva du också i länken nedan
ANDRA DAGEN i Eksjö, med länets nätverk för oss med uppdrag som ordförande i kommunstyrelser, handlade om värderingar. Med som föreläsare var Sofie Peters från företaget Preera. Hon presenterade Sverigestudien, en årlig undersökning som visar våra värderingar över tid. Avsikten med dagen var att vi med nya kunskaper om människors värderingar och prioriteringar skulle få insikter som hjälper oss i det kommunala beslutsfattandet.

VI SOM VAR MED idag fick veta att när svenskarna väljer att beskriva sina egna värderingar är läget mycket stabilt sett över tid. Allra viktigast är familj, ansvar, humor/glädje, ärlighet och ta ansvar. För mig som kristdemokrat var det förstås föga förvånande att familj var i topp, något som vi alltså i vår politik bör hålla fast vid och betona också framöver. När det gäller mer övergripande värderingar så  är ”typiskt svenskt” att lyfta fram ekonomisk stabilitet, arbetstillfällen, välfungerande sjukvård och ansvar för kommande generationer som viktigt. Tack Fausto Callegari från Jönköpings universitet för bra ordnade dagar och tack Sofie Peters och Magnus Hagevi för bra föreläsningar!

VILL DU LÄSA MER så kolla på www.sverigestudien.se  Vill du precis som jag göra en egen test av dina värderingar så kan du använda denna länk: www.survey.valuescentre.com