onsdag 24 oktober 2018

Bra samarbete och samtal om nämnder

Ägare och ansvariga för Njudung Energi Sävsjö
samlade vid tidigare möte. På bilden Lars Brihall ordförande,
Helmer Andersson vice ordförande, Henrik Tvarnö KSO
Vetlanda, Magnus Färjhage kommunchef Vetlanda, Ola
Rosander VD, Jan Holmqvist kommunchef Sävsjö kommun
DET FINNS EN LÅNG tradition av gott samarbete mellan Vetlanda och Sävsjö kommuner. Avfall, bredband, energi och utbildning är områden där samarbetet fungerat väl och båda kommuner har sett fördelar i den samordning som kunnat ske. De senaste åren har detta samarbete utökat till att också innefatta VA och renhållning i det gemensamma bolaget Njudung energi, Sävsjö.

GEMENSAM VERKSAMHET kräver också gott samarbete och kommunikation. I dag har vi därför haft ett dialogmöte där vi som ägare har samtalat om hur vi kan utveckla hanteringen av hushållsavfall och skapa en bättre källsortering. Vi har pratat om ristippar och problem med att det dumpas onödigt avfall på dessa så väl som på återvinningsstationer. Goda lösningar är på gång och kommer presenteras när de är färdiga.

IKVÄLL HAR VI diskuterats hur vi kristdemokrater inför kommande mandatperiod skapar bästa tänkbara arbetslag. Vi behöver fler politiker och i synnerhet, fler kvinnor. Har du funderat över att engagera dig i någon nämnd eller styrelse är det rätt tid att höra av sig till mig!