söndag 20 december 2015

Silar mygg och sväljer kameler

Journalisten Madeleine Fransson skriver idag i Småland Dagblad igen om Sävsjöappen. Denna gång handlar det om att revisionen har tagit sig an frågan om upphandlingen av denna tjänst är riktigt gjord. För en dryg månad sedan var det också skriverier om Sävsjöappen i tidningen. Då lyfte man i papperstidningen fram kritiska röster, men endast på webben redovisades att man faktiskt hade fått klarlagt att upphandlingen hade skett helt korrekt. Detta efter att de varit kontakt med förbundet Sveriges kommuner och landsting. Inte heller i samband med dagens artikel redovisas att tidningen redan har uppgiften om att upphandlingen är korrekt men detta klargörande besked går att hitta på följande länk:
 http://www.smalandsdagblad.se/article/upphandlingen-ar-korrekt-enligt-skl/   I samband med skriverierna senast redovisades också här på bloggen underlag som kan vara bra att känna till för den som vill veta mer: http://savsjo.blogspot.se/2015/11/tidnings-bloggfoljande-gav-unikt.html

I sak tycker jag det är bra att revisionen granskar också upphandlingen av Sävsjöappen. Med detta kan ständiga misstänkliggöranden och spridning av insinuationer om att det inte gått rätt till en gång för alla avfärdas. Samtidigt måste jag tillstå att revisionen verkligen "silar mygg och sväljer kameler". Det finns definitivt viktigare och angelägnare områden att granska, sådant som skulle vara till stor hjälp i vårt arbete som politiker att skapa en effektivare och bättre kommun. Till Sävsjöappen behövs inga extra anslag, användningen av denna görs för att smartare använda redan avsatta medel. Borde det inte vara långt viktigare att exempelvis granska Socialförvaltningens mångmiljonöverdrag på Lass, SFI-verksamheten för flyktingar, fördyrning av investering på Göransgården......  Kanske revisionen borde studera bibelordet i Matteus 23:24?