torsdag 18 juli 2024

Glädjande val av Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen (pressbild EU)
DET ÄR GODA nyheter att Europaparlamentet med rejäl majoritet återvalt Ursula von der Leyen till kommissionsordförande för perioden 2024–2029!

URSULA ÄR en av de allra mest erfarna politikerna i Europa och är liksom jag född 1958 och kristdemokrat. Hon har en yrkesbakgrund som läkare och talar flytande engelska, tyska och franska. Hon har under den gångna mandatperioden gjort ett bra jobb och varit en tydlig ledare genom den tuffa tid som varit med både pandemi och Rysslands krig mot Ukraina. Jag tror att hennes ledarskap kommer fortsatt bidra till stabilitet i en kommande osäker tid!

DET ÄR POSITIVT att Ursula von der Leyen är en kristdemokrat som driver politik utifrån en kristen värdegrund. Hon är också tydlig med sin kristna tro. Här i Sverige känns det ibland som att det inte är ok att tala om tro och kristna värderingar men nere på kontinenten och i Ursula von der Leyens hemland, Tyskland, är det något som är naturligt och något som man visar respekt för. Jag hoppas att vi i det avseendet också ska bli mer kontinentala här i vårt land!

GRATTIS OCH LYCKA TILL i ditt nya viktiga uppdrag, Ursula von der Leyen!