fredag 26 januari 2024

Inbjudan till länskollegor och rolig julgransdans

NU HAR VI GJORT klart och skickat en  inbjudan till möte på Forssa Kvarnagård för alla som har uppdrag i länet som ordförande eller vice ordförande i kommunfullmäktige!

VI TRÄFFAS två gånger om året för information och utbyte av erfarenheter. De olika kommunerna är ansvariga för träffarna i bokstavsordning. Sist var det i Nässjö och därmed är det vi i Sävsjö som står näst på tur. Vi har bestämt att vår träff ska bli den 22 mars och vi kommer vara i fina Forssa Kvarnagård.

 VID MÖTET SENAST lyftes behov av att samtala om relationen mellan kommunstyrelse och kommunfullmäktiges presidium och kanske då främst när det gäller ordförande. Jag och vår kommundirektör Jan Holmqvist förbereder en inledning till en sådan diskussion Jag kan ge det politiska perspektivet utifrån att ha erfarenheten av båda uppdragen. Jan kommer lyfta denna relation utifrån ett tjänstpersons perspektiv. Vi kommer också vid nästa träff informera varandra om hur vi jobbar med årsplanering för presidiets arbete och fullmäktiges sammanträden. Jag ser fram emot denna dag på Forssa Kvarnagård!

DET SNURRAR JUST NU RUNT mycket olika sjukdomar som kräksjuka, förkylningar och influensa. Vi som familj har en tradition att tillsammans dansa ut julen. Först den här fredagskvällen har alla varit friska och kunnat träffas. Vi käkade en Grekisk delikatesspanna och sedan blev det dans runt granen. Årets pepparkakshus slogs i bitar och inne i huset fanns godis som vi alla kunde mumsa på. Mysigt och roligt att se glädjen hos alla och framförallt förstås barnbarnen!