lördag 18 maj 2019

Kampanj på Vrigstad marknad för ett lagom EU

Per Danielsson, Johanna Danielsson, jag, Benjamin Petersson
och Andreas Carlsson
VRIGSTAD VÅRMARKNAD hade många besökare och för dagen perfekt marknadsväder! EU-valet närmar sig och vi kristdemokrater var på plats för att kampanja för  att “Make EU lagom again”

DET ÄR EN STYRKA ATT vi är så många som är med och hjälper till. För dagen dessutom med besök av vår riksdagsledamot Andreas Carlsson som både var med och delade ut foldrar och talade från scenen. Perfekt att få tala i samband med sång av i våra trakter så populära Emilia Lindberg.

VALET ÄR PÅ SÖNDAG 26 maj och vill du veta mer om hur du kan rösta finns information på kommunens hemsida. Du hittar den på denna länk: www.savsjo.se/EU

Det allra viktigaste är att du röstar! Vill du veta lite mer om varför vi så gärna vill att du ska rösta på oss kristdemokrater så kan du kolla på följande länk:



ETT LAGOM EU HAR BLIVIT RADIKALT


Vi kristdemokrater går till val på att göra EU lagom igen. Vi har kallats populister av de motståndare som inte förstår vår slogan “Make EU lagom again”. De verkar inte ens förstå vad lagom betyder: inte för mycket och inte för litet. Det hela bygger på subsidiaritetsprincipen, den mest filosofiska grund som något parti har till sitt valbudskap.

Andreas Carlsson och jag samtalar om EU-politik på
Vrigstad marknad 
Vi är ett frihetligt parti som bygger på en stabil etisk grund bestående av judisk-kristen etik och varm humanism. Till skillnad från liberaler och socialister tror vi kristdemokrater inte på någon utopi om hur samhället ska bli. Det finns inget facit att sikta mot. Vi agerar istället utifrån goda värderingar.

Det finns inga perfekta människor och inga perfekta samhällen. I vår strävan efter ett gott samhälle bortser vi inte från individ och kollektiv, utan fokuserar mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi är samhällsbyggare.

På kontinenten bildades våra kristdemokratiska syskonpartier efter andra världskriget i kontrast till nazismen. Här i Sverige stod partisystemet intakt efter kriget och därför bildades det kristdemokratiska partiet senare här. Vi är stolta över vår historia som vilar på två ben; den europeiska antinazistiska och den svenska folkrörelsebakgrunden.

EU befinner sig vid ett vägskäl. På den ena sidan finns de öppet EU-fientliga. På den andra sidan finns de som lägger förslag om mer överstatlighet. Båda alternativen hotar unionen. Det var kristdemokrater som lade grunden till unionen efter andra världskriget. Länder som hade krigat mot varandra kunde därigenom bevara freden, stärka demokratin och bygga välstånd tillsammans. De här grundläggande värdena är viktiga också i vår tid.

För KD är subsidiaritetsprincipen en vägledande filosofi. Det innebär att alla beslut ska tas på lägsta ändamålsenliga nivå och att den högre nivån är skyldig att stödja den lägre. Det brukade vara en grundpelare även för europasamarbetet.

Idag är Bryssel till och med inne och petar i detaljfrågor om föräldraförsäkringen. Då har man släppt subsidiaritetsprincipen och låtit klåfingrigheten ta över.

Beslut som kunde ha tagits vid köksbordet sitter istället byråkrater och diskuterar vid förhandlingsborden i Bryssel. Man borde istället fokusera på miljöhot, antiterrorism och gränsöverskridande brottslighet.

När EU har svårt att fokusera på vad som är viktigt oroar vi oss för att unionen inte ska hålla ihop. Att kämpa för ett lagom EU är att värna unionen.

Tycker du som vi? Bli medlem!
https://KD.nu/blimedlem





FÖRTIDSRÖSTA I EU-VALET


Vill du rösta i helgen eller under kommande vecka så går det bra att besöka följande förtidsröstningslokaler i Sävsjö Kommun:

Sävsjö tätort
Konstutställningshallen, Studieförbundet Vuxenskolan
Adress: Storgatan 5
Öppettider: Måndag-fredag 14-18, lördag-söndag 10-13

Vrigstad
Matsalen i Vrigstad skola
Öppettider: Måndag-fredag 16-18

Stockaryd
Restaurang Södergården
Öppettider: Måndag-fredag 16-18

Rörvik
Bibliotek, Rörvik skola
Öppettider: Måndag-fredag 15-17

Rösträtt i EU-valet
Du har rösträtt till Europaparlamentet om du är:
• 18 år senast på valdagen 26 maj
• svensk medborgare och är, eller har, varit folkbokförd i Sverige.
• medborgare i något av EU:s medlemsländer, är folkbokförd i Sverige och har anmält dig till röstlängden.
Källa: Valmyndigheten.

Den 26 maj 2019 är det val i Sverige till Europaparlamentet.
I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka som ska representera dem i Europaparlamentet de kommande fem åren