tisdag 10 maj 2016

Alla människors lika värde viktigt när Sävsjö kommun siktar på 2030

Alla har ett unikt och lika värde oavsett ursprung
om du är gammal eller ung, kvinna eller man.......
Idag har kommunstyrelsen beslutat om en utvecklingsstrategi som siktar på 2030 och utgår från alla människors lika värde. Visionen är ”Tillsammans skapar vi Sveriges mest barnvänliga, gröna och inkluderande kommun.”! Det är efter en omfattande och noggrann process där det lyssnats in synpunkter från medborgare och vägts in underlag från forskning och statistik som den nya utvecklingsstrategin formats.


Arbetet med strategin har skett i stor samverkan och den landar i områden att prioritera framöver. Viktiga och välkända begrepp som Barnvänliga Sävsjö kommun och Tillsammans finns kvar och utvecklas. Nya satsningar kommer att ske för ett hållbart samhälle och för att alla ska känna gemenskap och trygghet.  Investeringar med den nya strategin som grund kommer ske i bostäder och nyföretagande.

Kommunstyrelsen beslutade också om en speciell integrationsstrategi och att reservera medel till festivalen Sävsjö Celebration med nittiotusen kronor i pengar samt arbetsinsatser från tekniska förvaltningen som motsvarar sextiotusen kronor. Kommunens fastighets- och bostadsförvaltning sker idag i flera separata organisationer. För att få bättre effektivitet och samordning har kommunstyrelsens utskott beslutat att påbörja arbetet så att man från nyår kan samordna all fastighetsförvaltning i kommunen och dess företag i  helägda bostadsbolaget  Sävebo.