torsdag 21 mars 2013

Satsning på landsbygdsvägar, handel och färdtjänst


En rejäl satsning på förbättringsåtgärder på landsbygdens vägnät föreslås nu gemensamt av kommun och trafikverk.  Det var när kommunstyrelsens utskott idag hade sitt sammanträde som det blev enighet om att använda en del av de så kallade ”Bökåspengarna” för denna landsbygdssatsning på sammantaget nästan 2 miljoner, kostnader som delas mellan trafikverk och kommun.  För att människor ska kunna leva, arbeta och känna sig trygga på landsbygden är vägnätet viktigt. Med den satsning på landsbygdsvägar som är en tradition i Sävsjö kommun så är  erfarenheten att det också bidrar till inflyttning och tillväxt.

Det presenterades också ett förslag till nytt handels- och industriområde söder om 127:an utmed järnvägens västra sida. Så småningom kan detta ge en rondell på 127:an där idag finns en avfart intill stan (vid Netto-butiken). Bedömningen är att det nya området som på sikt kan skapas blir attraktivt för både handel och industri.

Färdtjänsten var ett annat stort område som fanns på agendan och Sävsjö kommun är nu en av de som är först i länet med att besluta om att överföra denna viktiga verksamhet till landstinget från årsskiftet.