lördag 17 februari 2018

Felaktigt beslut om kinapaket

JAG LÄSER I DAGENS TIDNING att Postnord har bestämt sig för att ta ut en avgift på 75 kronor för att de hanterar moms på så kallade kinapaket. Den som köper en sladd eller ett iPhoneskal för en tia får från första mars lösa ut detta för ca 100 kronor.

DETTA ÄR ETT FELAKTIGT förslag. Ingen som köpt en billig pryl kommer lösa ut denna med dessa påslag. Så nu har Postnord skapat ett system som gör att de får hantera mängder av försändelser som ingen vill ha.
     Dessutom är det nya upplägget inte som det som finns i andra EU-länder. Detta innebär att paketen så småningom kommer ta vägen över Spanien, Frankrike eller England där det är momsfritt upp till 22 euro. Därmed blir det nya upplägget ett system som kommer kräva stora omfattande investeringar i teknik och personal. Efter några månader kommer detta vara överspelat och en mängd av våra skattepengar har slarvats bort. Tråkigt att staten gång på gång visar oförmåga att styra och sköta sina företag.

OM POSTNORD hade läst och tagit till sig av mitt blogginlägg för några veckor sedan hade de kunnat lösa detta mycket smartare genom att "låta allt under hundralappen förbli momsfritt och sänk administrationsavgiften till max en tjuga."  Läs inlägget på denna länk:
http://savsjo.blogspot.se/2018/01/momsfritt-upp-till-hundra-och-en-tjuga.html