tisdag 13 september 2016

Hela människan presenterade livsmedelsprojekt

Therese Wikström och Gunnar Dahlqvist åskådliggjorde
att det även i Jönköpings län finns människor som letar
efter mat i soptunnor
Den ideella organisationen Hela människan i Jönköping var en av de intressanta utställarna i samband med den stora avslutande klimatkonferensen på Spira i Jönköping.

De driver ett projekt för att ge mat åt behövande. Idén bakom är enkel. Inte alla människor har sitt dagliga bröd, samtidigt som det finns livsmedel i överflöd. På ena sidan finns det livsmedel som det kvalitativt inte är något fel på, men som handeln inte har någon användning för. På andra sidan finns det människor i utsatta situationer som kan behöva dessa livsmedel.

Genom sitt arbete ser Hela människan till att ta emot överblivna varor och sedan förmedlar de dem vidare till behövande. De bidrar genom praktiskt ideellt arbete till att bygga en bro mellan fattigdom och överflöd. De minskar också de sociala klyftorna genom att stötta människor som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. De ger utsatta människor en tro och motivation för framtiden. Visionen är att "Att ge din nästa det hon behöver. En bit bröd, ett leende, ett lyssnade öra."

Det kändes helt i tiden att på Klimatkonferensen också lyfta fram goda exempel på vad civilsamhället gör för ett både socialt och miljömässigt hållbart samhälle. Hela människans verksamhet är ett strålande bra exempel på detta!