fredag 10 november 2017

Heja Sverige och Femtinge

Linda och Hans-Åke på scenen Stora torget, Sävsjö stad
VILKEN DRAMATIK men va roligt att Sverige vann med 1-0 över Italien i kvalet till Fotbolls VM! En rolig avslutning på en ganska tråkig men viktig dag i Jönköping.  Regionala överläggningar med "Kommunalt forum" och "Primärkommunal samverkan" har varit dagens uppdrag.

STORT GRATTIS till Blågult men också till Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman som tilldelas årets kulturstipendium. De är mycket värdiga pristagare för sin fina insats med sommarteater ute på logen i Femtinge . Men också för att de utöver hela landet är goda ambassadörer för vår kommun. På länken kan du läsa hela prismotiveringen.

Motivering till 2017 års kulturstipendium:

"Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman  har på logen i Femtinge skapat en unik scenmiljö med härlig atmosfär, mitt i den smålänska landsbygden. Med glädje, konstnärlig skicklighet och stor passion bjuder de besökarna till skratt och nostalgiska äventyr. Duon är goda ambassadörer även utanför Femtinges gränser, som en del av Kultur i vården, med dramaundervisning i skolor och på turnéer med sina egna scenföreställningar. Med detta stipendium vill vi visa vår uppskattning och uppmuntra er att fortsätta sprida glädje till gammal som ung, till stadsbo som lantis."

Stipendiesumman är på 10.000 kronor och priset delas ut i anslutning till kommunfullmäktiges decembersammanträde.