lördag 16 september 2017

Traktorrace ger folkfest och omvärldsspaning om tveksam länstrafikprioritering

Nils Madsén en av alla duktiga förare. Här full satsning i sin specialbyggda traktor
FÖRRA ÅRET BLEV det en stor folkfest och succé med traktorrace i Hylletofta. I år ordnades det igen och precis som förra året kom mycket folk för att titta på traktorer, träffas, köpa hamburgare och kolla på utställare och säljare. På plats fanns exempelvis lokala företag som ATA-timber och Lillegårdens däck.

MOTORINTRESSET ÄR STORT i våra bygder och det är roligt att man med det som utgångspunkt också samarbetar mellan olika föreningar och ordnar trevliga arrangemang som traktorracet i Hylletofta.  Tack Team Hylletofta MK, byalaget och hembygdsföreningen för ett trevligt och bra arrangemang!

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Idag invigdes den stora satsningen på laddhybridbussar och utökad stadstrafik i Värnamo. På invigningen medverkade Rune Backlund, regionråd med ansvar för infrastrukturfrågor. Enligt medierapporteringen anser han att det är en satsning som kan vara världsunik.
    Jag tycker det är bra att Region Jönköpings län genom sitt länstrafikbolag går i spetsen för ny teknik och att man satsar på utökad trafik. Men, framförallt för oss som bor i östra länsdelen, kan vi bara konstatera att med nuvarande regionledning sker satsningarna genom en sned fördelning av resurser mellan olika delar i länet. Både när det gäller byggandet av banor och vägar och när det gäller satsning på trafik.
    Det känns idag minst sagt bistert att vi i Sävsjö kommun denna vecka fått utöka beställningen av nödvändig busstrafik. Detta på grund av neddragningar som länstrafiken nu aviserar i flera kommuner. Kostnader förs från regionen över till skattebetalarna i kommunen. Att samtidigt se de mycket stora ekonomiska satsningar som görs i västra delen av länet känns inte schysst. I bland används vackra formuleringar om att man satsar på ett rundare län. Min bild är tyvärr att det ofta bara är tomma ord och verkligheten den motsatta.
    På följande länk kan du se rapportering i radion från dagens invigning:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6779444