torsdag 21 september 2017

Calvea satsar på kvalitet och grön profil, spaning om socialdemokratisk liberal

Sara Jeppsson och Ludvig Swanströmer framför en hyvel
DET VAR TREVLIGT att under torsdagen åter besöka Calvea och få en del av deras vision om att växa genom att producera trävaror med kvalitet och grön profil. Företaget håller nu på att bygga upp sin verksamhet på en del av det område där sågverket Stockarydsverken tidigare hade sin verksamhet.
    För företagets VD Ronny Swanströmer presenterades bland annat det arbete som startats upp för att skapa mer industrimark i området. En del i detta är att med provtagning få bekräftat att marken inte har några miljöfarliga föroreningar.

MED PÅ BESÖKET var kommunens nya näringslivsstrateg, Sara Jeppsson, och vi passade på att också besöka Lagerbutiken och göra en rundtur bland några andra företag i Stockaryd.

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Den minst sagt kontroversiella, socialdemokratiska, lokalpolitikern Mikael Sterner har nu bestämt sig för att lämna sitt parti och han ska istället engagera sig i Liberalerna. I en intervju i Hallpressen meddelar han att partibytet inte innebär att han ändrat sina åsikter. Det ska bli intressant att se hur Liberalerna ska hantera denna minst sagt speciella situation. Kan nog vara en och annan liberal som tycker det känns tveksamt att i kommande val kampanja för att återta en plats i fullmäktige med en politiker som driver socialdemokratisk politik.