fredag 15 september 2017

Bra välfärdslöfte, radiointervju och ny bullrig plug in hybrid

Nya Kia Niro plug in hybrid. En laddhybrid som går
nästan sex mil på bara el.
FREDAGENS FÖRMIDDAG ägnades åt fortsatta samtal med kompisarna från grannkommunerna på Höglandet.
    Jag har under dagen också medverkat i radion. De gjorde en intervju utifrån vad jag skrev i går om alla turerna för och emot misstroendevotum mot försvarsministern.
    Du kan höra intervjun på följande länk:
http://sverigesradio.se/stefan om peter

VÄL HEMMA MÖTTES jag av en underbar väldoft av nybakat. Svärmor hade då tillsammans med frun bakat fina bullar efter hennes gamla recept. Gott!

DET BLEV OCKSÅ innan kvällen en tur till Värnamo tillsammans med frun och yngste sonen. Vi besökte Hedins bil för att kolla på den splitter nya plug in hybriden Kia Niro. En laddhybrid som lanserats till ett så lågt pris att den är möjlig att köpa också för vanligt folk.

VI TYCKTE ATT KIA NIRO var en fin bil där man sitter skönt. Det kändes bra att kunna köra nästan 6 mil på bara el och bilen är snygg. På minussidan är att den har en medioker ljudanläggning och ljudet från hjulen gör den lite bullrigare än vi förväntat. Positivt med Kia är att de satsar hårt på hög kvalitet, så hög att de ger en unik 7 års nybilsgaranti. Kia Niro är definitivt en intressant bil att titta närmare på för de som är intresserade av att köpa en miljöbil. Dessutom ger staten 20.000 kronor i en supermiljöpremie om man köper en sådan bil.

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Jag blev glad över att Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor, idag lanserade en reformagenda för bättre vård och omsorg. Jag tycker det är många riktigt bra förslag men också sådant som är fel. Det är mycket bra med en satsning på 800 miljoner till hemtjänsten där man vill skapa mindre spring och färre personer som jobbar med varje enskild. Bra att man satsar 2,5 miljarder på förlossningsvården och vill stärka vårdcentralerna så de t ex kan ha kvällsöppet och därmed minska trycket på akuten.
    Däremot tror jag inte ett dugg på förstatligande av sjukvården. När man tar del av hur det fungerar inom exempelvis polisen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen så avråder jag definitivt från att föra över mer ansvar till den statliga nivån. I alla fall inte förrän det visats att staten klarar av att sköta det som man redan har ansvar för. På följande länk kan du läsa alla förslagen som Ebba presenterade idag:
https://kristdemokraterna.se/wp-content/uploads/2016/11/V%C3%A5rd-och-omsorgsproposition.pdf