tisdag 17 september 2024

Mer industrimark, sotingstaxa och många initiativ på fullmäktige

Det streckade området är ny industrimark
NÄR KOMMUNFULLMÄKTIGE startade upp höstens verksamhet var det politisk enighet om alla ärenden på agendan.

CARL-JOHAN Gustafsson är 2:e vice ordförande och i inledningen slog ett slag för yttrandefrihet och vikten av god ton i sociala medier. Det avhandlades ett valärende, partistöd och några frågor kopplade till Kretslopp sydost.

ETT AV DE FÖR FRAMTIDEN mer viktiga besluten var antagande av en ny detaljplan i Vrigstad. Planen har sitt ursprung i byggnationen av lokaler till gymnasieutbildning för motocross och Enduro. Nu har det i området runtomkring crossbanan och gymnasielokalerna beslutats om industrimark och det är bra. Vi behöver mer industrimark i Vrigstad och här är ett fint läge för etableringar. Det är nära till riksväg 30 men också till Stockarydsterminalen.

KOMMUNEN ANSVARAR enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor för rengöring/sotning och brandskyddskontroll i kommunen. I vår kommun är verksamheten utlagd på entreprenad och från oktober är det företaget Sävsjösotaren. Kommunfullmäktige fastställde vid sitt sammanträde de taxor som får tas ut för verksamheten.

DET VAR NOG REKORDMÅNGA initiativ på fullmäktige denna gång. Två medborgarförslag hade kommit in från privatpersoner i Vrigstad. Det första handlade om ett övergångsställe vid en förskola och det andra om en upprustning av Slättsjöbadet. Moderaterna lämnade in motioner om Policy för investeringsprocessen i kommunens budgetarbete, Uppdatering av lokala ordningsföreskrifter, Uppdatering av reglemente för trafiknämnd och Uppdatering av regler för Alternativa driftsformer. Vänstern hade en motion om Återbruk av avfall och en fråga till Fredrik Håkansson som, i egenskap av Barn- och utbildningsnämndens ordförande, ska svara på hur man ska använda de så kallade "Gula bänkarna" i skolan.

DET GÅR UTMÄRKT ATT SE kommunfullmäktige i efterhand på följande länk: