onsdag 18 september 2024

Bra Liv nära gav rekordsnabb läkarkontakt

FÄSTINGAR ÄLSKAR mig och varje säsong får jag ett relativt stort antal fästingbett. De senaste var för så där 10-14 dagar sedan. Det har sedan dess varit ett rött märke och nu har det börjat växa till en rodnad över ett större område. 

STRAX INNAN ELVA tittade jag lite närmare på rodnaden och insåg att det nu är dags att en läkare tittar på detta. Jag gick in i den app från Bra Liv som jag laddat ner i min telefon och valde att pröva att försöka få en digital läkarkontakt. Första möjliga kontakt var 11.20 och jag tog denna tid. Jag skickade en mobilbild på rodnaden och exakt när tiden var inne fick jag en uppkoppling med Sävsjöläkaren Maria Bernardino Collado. Vi fick ett mycket bra samtal med ett vänligt och korrekt bemötande!

ANTIBIOTIKA skrevs ut men med rådet att om jag vill kan jag avvakta två dygn med att börja behandlingen. Det jag skulle göra nu var att rita med en penna runt rodnaden för att kunna se om den växer. Gör den inte det kanske jag inte behöver börja med antibiotikan. Om jag behöver fler råd gick det bra att skriva direkt till Maria eller ta ett nytt samtal.

VILKEN FANTASTISK personlig, snabb och kompetent service. Från nu kommer i alla fall jag att så långt möjligt nyttja möjligheten till digital kontakt med Bra Liv nära!