tisdag 18 december 2018

Satsningar för äldre och barn på årets sista utskott

DET BLEV BESLUT om förberedelser på satsningar för äldre så väl som för barn när kommunstyrelsens utskott under tisdagen hade sitt sista sammaträde för året!

ÄLDREFRÅGORNA ÄR VIKTIGA i Sävsjö kommun och kommunfullmäktige har i äldreplanen ”Livslust hela livet” pekat ut riktningen för kommunens arbete. Vid dagens utskott diskuterades utformningen framtidens äldreomsorg i Sävsjö stad. I ett förslag från kommunchef Jan Holmqvist föreslås att en nybyggnation ska ske av ett trygghetsboende och särskilt boende, att äldreboendet Ringgården ska utvecklas till demensboende och att det ska bli kortidsboenden i fastigheten Bryggaren. Förslaget ska nu föras vidare till kommunstyrelsen och förankras i socialnämnden.

BEHOVET AV FÖRSKOLEPLATSER är fortsatt stort i kommunen och i ett förslag till detaljplan kan ges möjlighet att bygga en förskola på Hägneområdet i Sävsjö. Planförslaget ska nu ställas ut för granskning innan det slutligt kan antas.
    I övrigt så samtalade utskottet bland annat om en utveckling av fritidsanläggningarna vid Eksjöhofgårdsområdet och en satsning av integrationsmedel på extratjänster inom de kommunala förvaltningarna.