lördag 1 december 2018

Julskyltning med nostalgi och engagemang

Edith i tomteluva och Fredrik klädd till stins vid dagens
visning av den fina tågbanan
UNDER MIN UPPVÄXT hände det att vi åkte till Sävsjö för att titta på julskyltning. För brossan och mig var det kanske inte så mycket som intresserade men fönstret hos Järn-Milton minns jag väl. Här fascinerades vi av att se ett elektriskt leksakståg som körde runt i en fint uppbyggd miljö.  Kanske var det här vi fick inspiration till att önska oss en tågbana av märket Märklin som julklapp.

DET VAR DÄRFÖR en härlig nostalgikick att idag besöka julskyltningen i Sävsjö och se hur Edith och Fredrik Håkansson hade byggt upp en fin tågbana och landskapsmiljö i Powerpictures skyltfönster. Riktigt fint, mysigt och uppskattat av många! Tack Edith och Fredrik för att ni gett oss denna härliga tågupplevelse på Sävsjö julskyltning!

Två verkliga tomteprofiler i Sävsjö
DET VAR IDAG OCKSÅ TREVLIGT att gå runt i Sävsjö centrum och se hur julfint det gjorts i skyltfönstren. Roligt att besöka torget och få del av det julskyltningsprogram som sammanställts av Höglandskyrkan. Det bjöds på barnkör och sångare från församlingen. Det var också en unik premiärvisning av en alldeles nygjord julfilm där församlingen samarbetat med Stockarydsbaserade TBN-nordic. Som sig bör fanns också på torget några glada tomtar dit barnen kunde komma med sina önskemål. Tack alla butiker, Höglandskyrkan och andra engagerade för ert engagemang för Sävsjö stads julskyltning!