fredag 14 september 2018

Fossilfria transporter, vattenförsörjning, och värme

I Sävsjö kommun kör vi på fossilfri
biogas
DET VAR TÄNKT att vi skulle träffa länsstyrelsen under fredagen men det blev inställt på grund av att de blivit sjuka. Planeringen var att vi i kommunstyrelsens utskott skulle samtala med dem om sjönära tomter runt Slättsjön i Vrigstad. När de tillfrisknat får vi boka nytt möte för denna viktiga överläggning.

PÅ DEN DIGRA AGENDAN fanns många ärenden som vi nu fick tid att gå igenom lite mer noggrant. Det blev i utskottet beslut om nytt industriområde och en gång- och cykelvägspassage över väg 128. Vi beslutade också om att delta i ett projekt för omställning till fossilfria transporter och om mer kulturaktiviteter på Sävsjö torg. Kommunfullmäktige föreslås anta nytt avtal om hemsjukvård.

EN VIKTIG DEL av dagens sammanträde var en utvärdering av konsekvenser i kommunen med anledning av sommarens värme och torka. Vi fick en redovisning av det arbete som pågår under ledning av kommunchefen för robustare vattenförsörjning, åtgärder vid omsorgsfastigheter för bättre inomhusklimat vid hög värme och om stöd till lantbrukare. Utskottet kommer fortlöpande bevaka detta arbete så lämpliga åtgärder görs för att klara kommande värmebölja ännu bättre.