söndag 21 januari 2018

Fin högmässa när "Folkets präst" avskedspredikade

Carl Cedermark tackade Anders Griph med uppskattande ord, Liza Gunnarson sjöng fantastiskt fint,
Anders Griph predikade, Hjälmseryds kyrka i vinterskrud, Kyrkokören Jubilate under ledning av
BrittMarie Broman, Förbön av pastorskollegor
I NYA HJÄLMSERYDS STÅTLIGA kyrka avskedspredikade Anders Griph på dagens Högmässa. Anders går i pension från sin tjänst som präst i Svenska kyrkan och att han är uppskattad visades med att kyrkan var välfylld av besökare.
    I sin predikan lyfte Anders fram att Gud älskar alla, är nära och längtar efter gemenskap med varje människa. Han utmanade församlingen i att inte bara vara svenskt "lagomkristna" utan låta sig fyllas av gudomlig kärlek och våga uttala denna kärlek till männikor i vardagen.

KYRKOHERDE CARL CEDERMARK tackade Anders Griph med blommor och en ikon-tavla. I sitt tacktal talade han om Anders som "folkets präst" och en person som visat stort engagemang för att skapa broar mellan olika samfund.

ANDERS GRIPH har varit en ovanlig präst som vågat utmana och varit engagerad i lokalsamhället. Han har varit en person som alltid gått i bräschen för gemenskap mellan olika kyrkor och som ställt upp för ungdomar. De årliga skidresorna till Trysil har varit omättligt populära och har betytt mycket för många. Våra barn har alla varit med på skidresorna och de har upplevt dessa mycket positivt. Tack Anders för ditt arbete som präst. Jag ser fram emot ditt fortsatta engagemang i kyrkan men också i samhället och i politiken!

Läs blogginlägg om Anders Griphs engagemang för unga på denna länk:
http://savsjo.blogspot.se/2017/02/anders-gor-en-fantastisk-insats-for-unga.html