tisdag 12 december 2017

12.12.12.12 invigde Attefall stora bostadsfabriken

Stefan Attefall ser nöjd ut när han slår i invigningsspiken
EFTER VÄLKOMNANDE TAL och rundvandring så lyfte kristdemokraten och tidigare bostadsministern, Stefan Attefall,  hammaren för att med några vana slag, klockan 12.12 den 12 december, slå in invigningsspiken.
    Han förklarade Eksjöhus bostadsfabrik för invigd och samtidigt rullade familjen Lindholm ut den första husmodulen ur fabriken.

JAG VAR MED PÅ INVIGNINGEN för att Eksjöhus och den nya fabriken har ett nära samarbete med sin anläggning i Sävsjö. Men också för att jag samordnar ett nätverk mellan trähusföretagen och oss som är ordföranden i kommunstyrelserna på Höglandet.
    Eksjöhus nya satsning är mycket imponerande med sina 18.000 kvm. Kostnaden på 150 miljoner har finansierats helt med egna medel. Byggnationen har klarats av på tio månader och här kommer finnas ungefär 80 anställda. Lindholmsgruppens koncernchef Anders Lindholm visade sin glädje över den nya satsningen. Mikael Olsson, VD för Eksjöhus uttryckte uppskattning till all personal för deras arbete.

Paneldebatt under ledning av Stefan Attefall
UNDER EFTERMIDDAGEN var det en paneldebatt som denna gång leddes av Stefan Attefall. Med i debatten var Caroline Szyber, KD, ordförande i civilutskottet och Johan Löfstrand, S, vice ordförande i civilutskottet samt Anders Sjelvgren Generaldirektör för Boverket och David Johnsson VD TMF, Trä och Möbelföretagen.

DET VAR EN PROFFSIGT ordnad invigning av denna stora produktionslokal för bostäder. Jag tycker det är mycket intressant att man nu satsar på byggnation av moduler som kan staplas upp till 6 våningar. Bra också med det samarbete om vuxenutbildning av arbetskraft som sker i samarbete med Eksjö kommun, Träcentrum och Eksjöhus!