tisdag 31 oktober 2017

Näringslivssafari bra samarbete skola och företag

Tomas Lenegård berättade om det fina charkföretaget "Lulles"
EN "NÄRINGSLIVSSAFARI" är en del i det viktiga samarbetet mellan skola och företag. Denna vecka är det allhelgonalov i skolan och då passar det utmärkt att ordna en sådan safari där personal från skolan får besöka olika företag. Syftet är att öka förståelsen för hur företagen fungerar, vidga perspektiv och knyta kontakter.  Besöken ger också lärdomar som kan vara nyttiga i skolans arbete.

FÖR MIG VAR DET EN TREVLIG uppgift att under årets näringslivssafari få vara värd för en grupp med förskollärare som besökte charkuteriföretaget Ludvig Sörensen AB "Lulles". Företaget har anor sen 1800-talet då man började med slakteri och charkuteri i Stockaryd. Sedan många år är man lokaliserade i Sävsjö. Thomas Lenegård är nytillträdd VD och han visade runt i lokalerna och berättade om företaget och hur man tillverkar sina goda pastejer, korvar och ärtsoppa.

DET ANDRA FÖRETAGET SOM VI BESÖKTE VAR PWC där Leif Göransson tog emot och visade runt och berättade om företaget. Leif delade frikostigt med sig av sina tankar om branschen och hur han bedömer att framförallt digitalisering kan komma att påverka utvecklingen framöver.

JAG TYCKER DET ÄR viktigt med ett bra samarbete mellan företagen och skolan. Näringslivssafarin är ett bra sätt att utveckla denna relation och ett exempel på samverkan som är till nytta för både elever och företag! Tack SNAB och skola för att ni ordnar detta och för att jag fick förmånen att vara värd för några företagsbesök!