tisdag 14 februari 2017

Hängde på låset för att besöka poliskontor

Undertecknad med räddningschef Lars-Göran Andersson
och polisen Martina Engstrand
Nu har poliskontoret i Sävsjö öppnat! Det senaste året har polisen genomfört dialogmöten med medborgarna i kommunen. Dessa har mynnat ut i speciella medborgarlöften. I vår kommun var det ett tydligt önskemål att polisen skulle bli mer tillgänglig. Ett medborgarlöfte har därför blivit att öppna ett poliskontor. Jag hängde förstås på låset och blev det nya kontorets första besökare. Roligt att det medan jag var där kom flera besökare som passade på att ordna polisärenden på hemmaplan.

Besök gärna polisen du också! Poliskontoret är förlagt till räddningstjänstens lokaler och är öppet för allmänheten varje tisdag mellan 12-14. I sig är ett poliskontor med öppet några timmar i veckan inte så märkvärdigt, men det är en bra början på en strävan mot  att polisen ska bli mer aktiv och nära kommuninvånarna i vår kommun, en liten pusselbit i att skapa ett tryggare samhälle.

På det nya poliskontoret kan du få information men också anmäla brott eller händelser, lämna tips och hittegods. Polisen kommer dock inte att kunna hantera pass, inlämning av vapen. Självklart kan du även fortsättningsvis kontakta polisen via 114 14 för alla ärenden som inte är akuta eller kräver omedelbar polisiär hjälp. I akutlägen är det alltid 112 som gäller!

På följande länkar kan du höra radioinslag om det nya poliskontoret och läsa ett tidigare blogginlägg om detta:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6630525
http://savsjo.blogspot.se/2017/02/nu-oppnar-polisen-sitt-savsjokontor.html