söndag 12 februari 2017

Gunnar en resurs på sjukhuset

Gunnar Höjman sjöng också till eget
gitarrackompanjemang.
De flesta får nog kännedom om att Sjukhuskyrkan finns först när man själv, eller någon nära anhörig, blir svårt sjuk. För att sprida kunskap om denna viktiga verksamhet var Gunnar Höjman, pastor inom sjukhuskyrkan, inbjuden till dagens gudstjänst i Frikyrkan Stockaryd. Han berättade om arbetet som görs för att ge stöd till de som drabbats av sjukdom men det är också avsett för anhöriga och sjukhuspersonal. Gunnar gav exempel på hur Sjukhuskyrkan också är en resurs som används av polisen för att exempelvis vara med och lämna tuffa besked i samband med dödsfall.

Sjukhuskyrkans arbete har som utgångspunkt att stötta människor i olika former av smärtor. Det kan vara fysisk eller psykisk smärta men också handla om social eller existentiell smärta.  Gunnar berättade med inlevelse om ett viktigt arbete där de möter människor i utsatta situationer men också dagligen får del av mycket tacksamhet och glädje.

Jag har själv en egen erfarenhet av hur bra Sjukhuskyrkan är när man har det personligt jobbigt. Ta gärna kontakt med dem när du, eller anhörig, hamnar på sjukhus. Jag rekommenderar också att ge Sjukhuskyrkan ditt ekonomiska stöd eftersom det är en mycket bra verksamhet som helt finansieras av frivilliga gåvor.