tisdag 18 oktober 2016

Celebration, intergration och 70 årskalas

Hans Ihrestål presenterar för kommunstyrelsens utskott en
utvärdering av årets Sävsjö Celebration

Det har idag varit en heldag med kommunstyrelsens utskott och beslut i många intressanta ärenden!

Sävsjö Celebration ekonomisk förening var på besök och redovisade en utvärdering av årets festival. I år var det tredje gången och varje gång har konceptet förbättrats. Responsen från artister och besökare har visat att festivalen upplevdes som mycket trevlig och rolig. Det var en lyckad satsning med samarbetet med den kristna Hope Night festival och blev en framgång att försälja reklampaket till företagen. Det har varit väl fungerande samarbeten med kommunen, församlingar, föreningar och Kulturhuset. Till kommande år vill man göra insatser för att få ännu fler besökare från orter och landsbygd utanför Sävsjö och från andra kommuner. Men årets 6100 besökare var också en bra siffra! Festivalen har under tre år bidragit med 580 000 kronor till de föreningar som sålt biljetter och gjort ett totalt nollresultat samtidigt som man också klarat av att hantera tidigare års förluster. Mycket bra jobbat! Från flera av utskottets ledamöter uttrycktes förhoppningar om att det ska bli en fortsättning och att planering så väl som samarbete ska startas upp tidigare än vad som skett tidigare år.

På utskottet fanns en lång rad andra ärenden och en stor del handlade om ansökningar för olika integrationsprojekt. Utskottet fastslog tydligt att för kommande ansökningar ska i första hand prioriteras sådant som leder till jobb. Medel kan också erhållas till sådant som snabbar på att ge färdighet i svenska och konkreta yrkesutbildningar. Det beslutades om att avsätta 250 000 kronor för att göra en modernisering av kommunens hemsida.

Helmer med Holger, en av besökarna
I kväll har vi varit ett gäng och uppvaktat Helmer Andersson som just idag fyller 70 år. Helmer har varit en mångårig, trogen medarbetare i vår partiavdelning för kristdemokraterna. Han har genom åren haft många uppdrag i styrelser och nämnder. Just nu som 1:e vice ordförande i Sävsjö energi. I kväll firade vi Helmer Andersson med smörgåstårta och trevlig gemenskap i hemmet i Vrigstad.

Stort GRATTIS på sjuttioårsdagen Helmer!