onsdag 19 oktober 2016

Bra företagande inom trä, ekonomi och livsmedel

Ronny Swanströmmer flankeras av Emma Holmstedt och
Jan Holmqvist vid besök i hyvleriet.
Att göra företagsbesök är en av de allra roligaste uppgifterna i mitt jobb. Nästan varje gång blir man överväldigad av alla kluriga, energiska, kvalitetsmedvetna företagare vi har i vår kommun! Idag har vi varit i Stockaryd och träffat Ronny Swanströmmer och medarbetarna i 10TEN fonder AB.

Ronny och fondförvaltaren Patrik Wallenberg berättade om att de jobbar med placering av pengar i en fond som har en tydlig lågriskprofil. Det som erbjuds är en hedgefond som bygger på aktier i Europas största noterade bolag. Man har kontor i Stockholm men huvudsakliga verksamheten är i Stockaryd. Här får man billiga och funktionella kontorslokaler genom industrifastighetsbolaget ABSI och snabbt bredband via Savman. Ronny visar med sitt 10TEN fonder AB  att det går alldeles utmärkt att bedriva även avancerad handel av aktier och fonder från ett kontor i Stockaryd!

Ronny Swanströmmer är en sann entreprenör som säger sig ”satsa mer med hjärtat än med hjärnan” Det är en av anledningarna till att han nu via företaget Calvea AB också bygger upp ett hyvleri och att han så småningom planerar att bygga upp en såg. Affärsidén är att leverera trävaror av högre kvalitet än som är vanligt på marknaden. Med en mångmiljonsatsning växer det fram en väl fungerande anläggning som huvudsakligen bygger på gammaldags analog teknik. Med stort hantverkskunnande och stor klimatmedvetenhet kommer de leverera förstklassiga trävaror. I Stockaryd finns en tradition med sågverk och hyvling. Roligt att det nu växer fram ett nytt sådant företag!

Tommy expedierar en av butikens alla kunder
Har också besökt livsmedelsbutiken Tempo. Tommy och Ann-Charlott har skapat en mycket fin livsmedelsbutik med bra sortiment, ordning och reda och varor av god kvalitet. De lägger enormt med arbete på butiken och ger Stockarydsborna en service som inte är alla orter av Stockaryds storlek förunnat. De är värda mer uppskattning och mer köptrogna kunder så att butiken kan fortsatt utvecklas. Vänner, handla lokalt! Bor du i Stockarydsbygden så ska du absolut handla på Tempo!