LIBBSTICKA ÄR en gammal kulturväxt som jag frösått och som nu blivit till fina buskar med gröna spretiga blad. Bladen är mustigt smakfulla och perfekta i såser och gratänger med mera. Libbsticka används förr ungefär som fond och smakförstärkare och i lagom mängd. Idag blev det libbsticka klippt över dagens sallad.
DET KÄNNS GOTT OCH NYTTIGT med att lägga på så mycket grönt som man vill på tallriken! Mangold är en ny växt vi upptäckt på senare år. Den växer bra och har fina klarröda, knallgula och gröna blad och stjälkar. Mangold går att äta som sallad men också använda i matlagning, exempelvis till stuvning. Mangold är en bra växt att frysa in till vintersäsongen. Idag blev det Mangold till den goda Lasagne som min omtänksamma hustru ordnat. I dag lyxade jag till det med en liten äppelpaj som efterrätt. Det känns bra att äta och använda äpplen som det nu finns så rikligt av.