söndag 25 augusti 2024

Rusken runt med Ohsabanan och inspirerande Albin

Ohsabanan var välbesökt
EN FAMILJEDAG var sedan länge inbokad till lördagen och denna gång valde vi att göra aktiviteter kopplade till Rusken runt dagarna. För framförallt de allra minsta var förstås Ohsabanan det som var allra mest spännande. En fascinerande resa mellan Ohs och Gimarp med ånglok som bolmade av rök och en ångvissla som hördes vida omkring.

EN GÅRD MED alpackor var ett besök som kändes exostiskt. Alpackan ser man inte annars så ofta men på en gård i Ruskenbygden fanns det många av detta ovanliga sydamerikanska kameldjur.

HÖGAKULL NATURRESERVAT var en vacker plats som domineras av ängsmarker och med en hänförande utsikt över sjön Rymmen och dess öar. Här stannade vi för att njuta av det medhavda fikat som alla var med och bidrog till.

FÖREBERGS MISSIONFÖRSAMLING hade ordnat en stor barnklädesloppis. Man hade också en öppen kyrka och förskolan Tussilagon på plats. Det var försäljning av hantverk. På området fanns barnaktiviteter med bland annat hoppborg

VI AVSLUTADE VÅR resa Rusken runt på Lieblingsplatz i Rörvik. En fantastisk restaurang med god mat och trevligt bemötande i välordnade lokaler och utomhusmiljö.

SÖNDAGENS HÖJDPUNKT var besöket i frikyrkan som bjöd på gudstjänst Light. Det var engagerande lovsång med August och Tilda så väl som en inspirerande predikan av Albin Karlsson. Albin är uppvuxen i Hultsjöbygden. Han jobbar nu som pastor och föreståndare i pingstförsamlingen i Värnamo. Utgångspunkten i predikan var uttrycket i Emil i Lönneberga "Du och jag Emil - Tro jag det, du och jag Alfred". Albin uppmanade oss som församling att söka en relation med Gud på liknande sätt. Det är först i en nära relation med Jesus kan vi få uppleva förnyelse och förändring!