torsdag 22 augusti 2024

Bra att renoveringen av stadshotellet är på gång

En tidigare skiss på hur miljön runt stadshotellet
skulle kunna se ut om några år.

ÄNTLIGEN ÄR UPPHANLING på gång för renovering av Sävsjö stadshotell! Det är kommunens helägda industrifastighetsbolag, ABSI, som genomför denna och förhoppningen är att den omfattande renoveringen ska vara klar våren 2027.

SOM KOMMUNSTYRELSENS ordförande ägnade jag en hel del tid för att få igenom beslutet om kommunens köp av stadshotellet.  I oktober år 2020 beslutade fullmäktige om köpet med tre rösters marginal. Jag är, nu som då, övertygad om att det var ett riktigt beslut!

EFTER KÖPET har sedan tiden dragit iväg utan att renoveringen kommit till skott. Det beror på att tidigare försök till upphandlingar blivit för dyra och dessa ha avbrutits. Vi har nu ett stabilare läge och jag hoppas innerligt att den nu påbörjade upphandlingen leder till att renoveringen kan genomföras.

MIN TRO ÄR ATT  ”Stadshotellet” så småningom kommer bli något som Sävsjö kommuns invånare kan vara stolta över och som kommer bidra till ett levande centrum i Sävsjö stad. Om vi menar allvar med allt tal om att hela kommunen ska leva så måste vi också vara beredda att satsa på Sävsjö stad och dess centrumutveckling och det är precis det vi gör med denna investering. Jag tror det framtida nyrenoverade "stadshotellet" med sin helt nya verksamhet kommer bli en dragare och positivt tillskott i Sävsjö centrum och för hela Sävsjö kommun.