fredag 30 augusti 2024

Hedrande att Bengt Westerberg kom på 30-årsfirande av LSS

DET ÄR I ÅR 30 år sedan regering och riksdag, med Bengt Westerberg i spetsen, tog beslut om LSS-lagen. En helt unik rättighetslag för att skapa goda levnadsvillkor för de som har olika funktionshinder. En viktig del i LSS-lagen är möjligheten till personlig assistans. Något som för många gett möjlighet till ett gott liv med självbestämmande, delaktighet och gemenskap.

I SÄVSJÖ KOMMUN finns en mycket lång tradition av att vårda och ta hand om personer med funktionshinder och LSS-lagen påverkade därför många männikor och verksamheter i vår kommun. Själv jobbade jag under många år, med bas på Lövängen i Stockaryd, med daglig verksamhet för denna målgrupp. 

UNDER FREDAGEN firades LSS 30 år på Sävsjö torg i ett arrangemang där Sävsjö kommun och FUB var arrangörer. Bengt Westerberg var på plats och höll ett tal om LSS och vad denna lag betyder men han lyfte också vikten av att lagen värnas och inte urholkas. Socialnämndens ordförande Kerstin Hvirf höll ihop programmet. Daglig verksamhet inom Sävsjö kommun stod för en stunds entusiastisk allsång. Roligt att så många hade mött upp på torget för att vara med på detta trevliga och viktiga arrangemang!

INNAN PROGRAMMET började fick jag en intressant pratstund med Bengt Westerberg. Jag vill påstå att han är en av vår tids mest profilerade folkpartister och en person med djupt rotade goda värderingar!

NÅGRA FOTON från torget finns på denna länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/08/bengt-westerberg-med-pa-lss-30.html

Daglig Verksamhet sjöng och ledde oss alla i allsång

Bengt Westerberg talade engagerat om LSS-lagen

Kerstin Hvirf höll ihop programmet

Det var mycket folk på torget