måndag 10 juni 2024

En insats i valrörelsen vi kan vara stolta över

Jag var i Jönköping på valdagen och där kunde man rösta
genom "Drive in" Något för oss som skulle
höja valdeltagandet?
VILKET JOBB hon gjorde,  Alice Teodorescu Måwe, i valrörelsen för EU-valet. Utan hennes formidabla insats tror jag inte vi hade klarat spärren på fyra procent. Nu distanserade vi den med råge och Alice blir kristdemokraternas representant i EU-parlamentet!

I VÅR KOMMUN fick vi 18,4 procent och det är näst bäst i hela Sverige. Endast lilla Högsby i Kalmar län hade mer vad jag kan se. I Vrigstad röstade över 25 procent på kristdemokraterna. Även om vi minskade lite så är resultatet tillfredställande. Utifrån hela landet har vi i Sävsjö som vanligt gjort en insats i valrörelsen som sticker ut  på ett positivt sätt, något vi kan vara stolta för.

VALDELTAGANDE VAR som vanligt lågt i EU-valet och det är något att fundera över hur vi kan förbättra. I kommunen är det framförallt vi i Kristdemokraterna men även Socialdemokraterna och Centern som har gjort stora insatser för att få upp valtemperaturen men det hade behövts mer. Tyvärr får valarbetet väldigt liten uppmärksamhet i media och det bekymrar mig mycket.