söndag 5 maj 2024

Inspirerande dagar i Västerås

VI HAR VARIT I VÄSTERÅS med ett gäng kristdemokrater från Sävsjö kommun. Detta för att tillsammans med kristdemokrater från hela Sverige delta i årets KD-dagar. Min älskade hustru har varit med på resan och vi dröjde kvar en dag extra för att passa på att tillsammans göra lite olika aktiviteter. Vi ville också se oss omkring i denna stad med så mycket intressant historia.

UNDER SÖNDAGEN besökte vi en förmiddagsgudstjänst i Västerås Pingstkyrka. Det var en gudstjänst som präglades av en ljuvlig atmosfär. Mötesledare var Joel Östman. Det bjöds på fin lovsång som också hade med en trumpet i kompet, pampigt! Det var både modern lovsång och välkända läsarsånger som vi fick sjunga med i.

Predikade gjorde Claes Frankner och han utgick från temat "Överflödande liv" och beskrev målande detta som en möjlighet att få uppleva utifrån en nära gudsrelation. Vi kände oss varmt välkomna och inkluderade i gemenskapen även om vi bara var på tillfälligt besök. Detta var en gudstjänst som gav inspiration och energi för dagar som ligger framför! DETAGANDET I KD-dagarna, tillsammans med tusen andra kristdemokrater, var mycket inspirerande. Det var roligt att vi var en så stor delegation från vår kommun. Det blev många möten med fantastiska partivänner och kollegor från hela Sverige. Dagarna har haft intressanta seminarier och en EU-vals kickoff med toppkandidaterna Alice Teodorescu Måwe och Ella Kardemark.

KRISTDEMOKRATERNA firade 60 årsjubileum med många gäster och tal av bland annat Alf Svensson, Göran Hägglund och Kjell Magne Bondevik. En positiv överraskning var att Lars Adaktusson och Ebba Busch gjorde ett gemensamt framträdande där de markerade att gammalt groll läggs åt sidan och de visade varandra uppskattning. Roland Utbult medverkade med sång och det var förstås också festligheter och god mat.

DU KAN SE FLER foton från våra dagar i Västerås på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2024/05/inspirerande-dagar-i-vasteras_6.html 





Alf Svensson talade med humor och engagemang
Lars Adaktusson och Ebba Busch kramade om varandra
Lars Adaktusson och Ebba Busch fick kanske kd-dagarnas längsta applåd
Roland Utbult stod för sång
Välkända kristdemokrater Inger Davidsson, Maria Larsson, Mats Odell, Jakob Forssmed. Här
tillsammans med värdparet Marcus Jonsson och Nike Örbrink
Andres Carlson tillsammans med mig, Annkatrin Ek och Johanna Danielsson
Benjamin Petersson och Gunnel Lundgren
Festkvällen hade livemusik
Jag tillsammans med riksdagsledamoten och tidigare kommunalrådskollegan Magnus Oscarsson
 Alice Teodorescu Måwe höll ett lysande tal
Kd-gänget från Sävsjö kommun. På bilden saknas Per Danielsson som också var med
Annette och jag vid Svartån som rinner igenom Västerås
Här stadshuset med sitt stora torn
Domkyrkan

Gudstjänsten i Västerås Pingstkyrka bjöds det på fin sång och lovsång