tisdag 24 november 2020

Vi ställer inte in, vi ställer om

På hållbarhetsrådet visades exempel på hur även förenings-
livet kan ställa om. På bilden Neuroförbundet som för att
bryta ensamhet bjuder in till julfika via Zoom 

NÄR PANDEMIN i våras slog till med all kraft så reagerade vi i kommunen precis som många andra med att minimera antalet möten och minska antalet deltagare till minsta möjliga. Många inplanerade aktiviteter ställdes in och mycket flyttades fram till i höst.

FÖR OSS I VÅR KOMMUN är läget betydligt allvarligare nu än det varit någon gång tidigare. Det håller heller inte längre att ställa in och flytta fram. Detta har tvingat oss att jobba hårt för att hitta nya arbetssätt och framförallt börja använda digitala verktyg fullt ut. Under tisdagen har vi haft ordförandeutbildning i digitala möten via Teams. Det fungerade överraskande bra. Under eftermiddagen har vi haft digitalt hållbarhetsråd med deltagare från Region Jönköpings län, Vårdcentralen, Polisen och oss i kommunen, det fungerade också bra. 

JUST NU ÄR de politiska nämnds- och styrelsemötena minimerade till fem deltagare. Jag hoppas vi inom ett par veckor helt ska kunna helt gå över till möten via Teams och då kunna erbjuda alla ledamöter med uppdrag att åter gå in och utföra sina politiska uppdrag. Efter dagens möten ser jag att det är möjligt och kommer kunna fungera.  Vi ställer inte längre in, vi ställer vi om!